Koolitund tõi eestlaste toidulauale valgurikka valmistoidu

Põltsamaa tõi turule kaks uudset suure valgusisaldusega valmistoitu – läätsepaja ja kanaborši.

Kanalihaga läätsepaja retsepti töötasid välja Tartu Ülikooli magistrandid Age Tempel ja Illimar Born tootearenduse õppeaine raames. Koolitöö lähteülesandeks oli luua maitsev, kuid samas tervislik ja valgurikas kooslus, mille järele on turul nõudlust, aga vähe pakkumist.

“Läätsesid leiab väga väheste toiduretseptide koostisest, ometi on tegu rikkaliku toiteväärtusega ning aastasadu eestlaste toidulaual püsinud taimega,” rääkis Põltsamaa turundusjuht Marek Viilol. “Meie teeme sügava kummarduse Tartu Ülikooli magistrandidele, kes selle väärtusliku ja tervisliku toiduaine pajaroa retsepti sisse kirjutasid ning meile tootmiseks pakkusid,” kiitis Viilol.

Üks purk läätsepada sisaldab 37 grammi valku, mis annab kaks kolmandikku täiskasvanud inimese päevasest vajadusest. Kergelt vürtsikas valmistoit on lisaainete ja maitsetugevdajate vaba.

Purgisuppide valikusse lisandus uue tootena ka kanaborš, mis on esimene kanalihaga boršisupp Eesti valmistoidu turul. Kanaborš valmib peamiselt kohalikust toorainest – kasutatakse nii Eesti liha kui ka kohalike talunike kasvatatud kapsast ja punapeeti. Kanaborš on gluteenivaba, ei sisalda säilitusaineid, maitse- ega lõhnatugevdajaid. Kõik Põltsamaa purgitooted on lihtsalt avatava kaanega.

Orkla kontserni kuuluv Põltsamaa tehas toodab ja turustab ligi 350 toodet neljateistkümne erineva kaubamärgi all.

Pressiteade 12.aprill 2018

Pressiteade
postitatud 12.04.2018 20:16 LISA KOMMENTAAR

Kommentaarid