175 km pikkuses Peipsi Toidu Tänaval on väljas 50 pop-up restorani. "Külaliste lauale jõuab erinevates variatsioonides Peipsi kala, kurk ja sibul, mis on valmistatud nii perekonna traditsioonide järgi kui ka tänapäevases tänavatoidu võtmes. Lisaks on menüüdes näiteks küülikuliha, praetud lambaajud, rasstegai kalaga, pannivadsad sisu ja hämmetüsega, soe sõir moosiga ja palju muud," sõnas festivali eestvedaja Triinu Akkermann.
Kõige kaugem restoran Pihkva Hansa tuleb kohale Pihkvast. Kaasa löövad lisaks sõpruskondadele ja pererestoranidele väiketootjate ühendused Kääpa OTT ja Jõgevamaa Maitsed. Juubeliaastal esindab festivalil muuseume Eesti Põllumajandusmuuseum.
"EV100 suvise peonädala lõpuks on Eesti rahvas kutsutud Peipsi järve äärde 175 kilomeetri pikkusesse peolauda, kus saab mekkida head Eesti toitu ja eesootavaks juubelisügiseks head-paremat varuda," sõnas Riigikantselei Ev100 programmi juht Maarja-Liisa Soe.
25.-26. augustil Vasknarvast Saaboldani kulgevates "Peipsi Toidu Tänav 175 km" pop-up restoranides pakutakse Peipsimaa puhtast toorainest valmistatud roogasid ja jooke.
Pop-up restoranid on avatud 25. augustil kell 11-22 ja 26. augustil kell 11-18. Lisaks saab varuda kohalikku toidukraami talvesibula ja küüslaugu piirkonna laatadelt ning teeäärsetest müügikohtadest.
Juubeliaastal toimub festival koostöös Riigikantselei EV 100 korraldustoimkonna, Leader Eesti, Kodanikuühiskonna Sihtkapitali, Alutaguse valla, Mustvee valla, Tartu valla, Luunja valla ja Kastre vallaga.
Festivali info: www.facebook.com/Peipsitoidutanav175
Google kaart osalejatega: bit.ly/PeipsiToiduTänav2018
Eesti Vabariigi 100. juubeliaastal tähistatakse taasiseseisvumise aastapäeva suvise peonädalaga, mis toob Eesti inimesed ja nende sõbrad kokku suurtele ühisüritustele. EV100 suvine peonädal algas 17. augustil esimese Eesti üldluulepeoga Rakveres ja lõpeb 25. augustil muinastulede ööga üle Eesti. Enam kui 200 suure suvise peonädala sündmust leiab www.ev100.ee.
Pressiteade 21.8.2018