Pärnu peakokkade õhtusöök valmib tammetõrudest, kikkaputkest ja võililledest

Seekordse Pärnu Restoranide Nädala juhatab sisse peakokkade pidulik õhtusöök, kus serveeritakse külalistele muuhulgas tammetõrudest valmistatud leiba, kikkaputkest tehtud suupisteid ja võililledest keedetud moosi. Kohalikest maitsetest inspireeritud õhtusöögi valmistavad Pärnu restoranide peakokad.

Peakokkade õhtusöögil tehakse kummardus kohalikule toorainele, tuues lauale piirkonna parimad palad. Külalistele serveeritakse tuntud metsikuid taimi üllatavas võtmes ja räägitakse juurde, kuidas õhtusöögi road valmisid.

Õhtusöögi maitsed kokku sobitanud peakoka Evari Tšetšini sõnul on 5. aprillil restoranis Umberto toimuv õhtusöök pühendatud Pärnumaa maitsete aastale ja kannab nimetust “Ninast sabani ja metsast mereni”. Õhtusöögil serveeritakse mitmeid põneva nimega roogi nagu näiteks seamakroon, samblaalune ja õuna sült. “Õhtusöögiks spetsiaalselt valmistatud leiva tegemisel oleme kasutanud Kihlepast korjatud tammetõrusid, millest on valminud pika kergitusega protsessi tulemusena väga erilise pähklise maitsega leib. Kohalikust kikkaputkest on tehtud õhuline korallkrõps ja sinna juurde serveerime muuhulgas ka võilillemoosi,” selgitas Tšetšin.

5. aprillil toimuva õhtusöögi valmistavad 15 Pärnu peakokka restoranidest Eagle, Cafe Grand, Mon Ami, Lime Lounge, Pastoraat, Tervise Paradiis, Raimond, Villa Ammende, Pärnu Kalamajaka kohvik, Embecke, White Beach Golf, Piparmünt, Villa Wesset ja VoVa. Lisaks headele maitsetele kostitatakse külalisi ka parima muusikaga Raivo Tafenau ja Kaire Vilgatsi esituses.

Peakokkade õhtusöök juhatab sisse Pärnu Restoranide Nädala, mis toimub 6.-14. aprillil 2019, eesmärgiga tutvustada Pärnu restorane nii eestimaalastele kui ka lähinaabritele. Peakokkade õhtusöögi elluviimist toetavad Liivi Lahe Kalanduskogu, Port Artur ja Liviko. 

Lisainformatsioon:
Kadi Elmeste
Tel +372 51 57 869
kadi@turismiturundus.com

parnurestaurantweek.ee
facebook.com/parnurestoranidenadal
instagram.com/parnu_cafes_restaurants

Pressiteade 21.3.2019

Pressiteade
postitatud 21.03.2019 09:02 LISA KOMMENTAAR

Kommentaarid