Žürii hinnangul pälvis see RUKKIHELBEPUDER PORGANDIKRÕPSUDE JA JÕHVIKATEGA enim poolehoidu erineva ettevalmistuse ja suurepärase maitse tõttu. Andrus Laaniste kinnitas, et just rukkihelveste eelnev röstimine kuival pannil tõi ehedalt välja puhta rukki maitse.
Triinu Võsu on Tartust pärit hobikokk, kes peale võitu kinnitas, et enda väljamõeldud retsepti järgi valminud pudrust saab nüüd kindlasti nende pere püsilemmik.
Helena Kõivsaar (Eesti Parim Pudrumeister 2015)
Kristiina Štõkova (Eesti Parim Pudrumeister 2016)
Andrus Laaniste (Academic FoodLab kokk)
Mihkel Kalbus (Eesti Maitsete Saatkonna saadik)
Pille Petersoo (Nami-Nami asutaja ja juht)
Hardi Nurmine (Eesti Peakokkade Ühenduse asepresident)
Paljas Porgand (blogija ja kokaraamatute autor).
Konkursi lõppvooru jõudis 10 finalisti, kes valiti FB Herkuless lehele saadetud retseptide põhjal. Finaal toimus restoranis RAE MEIEREI.
Konkursi läbiviimist toetab teraviljahelveste tootja Herkuless ning konkursi korraldamise eesmärk on propageerida hommikupudru söömist ja tervislike toitumisvalikute tegemist teraviljatoodete tarbimise näol. Puder on läbi aegade olnud maitsev ja tervislik valik juba meie esivanemate toidulaual. Herkuless on tegutsenud üle 60 aasta ning on teraviljahelveste turul suurim Baltikumis.
Lisainfo: Fb Herkuless Eesti
lemme@magnalabor.ee
Eelmise aasta võidupuder Kristiina Stõkova poolt võeti pudrupäeva tähistamiseks Vapiano menüüsse:) Täistera-kaerahelbepuder juustu-ja peekoniga.
Väga vahva!
<p>Oh kui kahju, et ei teadnud sellest võistlusest varem. Mul ka üks väga tervislik ja maitsev pudruretsept, tõsi, see pole magus puder, aga sobib ideaalselt hommikusöögiks!</p> Lühidalt, oliivõlis hautada kergelt hakitud sibul, lisada ka omal valikul kas kõrvitsat, suvekõrvitsat, või muud juurvilju (riivitult), võib ka mitte lisada, siis roosat soola, soovi korral nats kurkumit, mina panen ka natukene cayenne pipart ja siis täistera kaerahelbed, kuumutada kõik kergelt läbi ja kuum vesi peale ja hautada pehmeks. Mulle isiklikult meeldib vedelam variant. Ise lisan ka toortatart.<p> Hellitab ja täidab kõhtu ja väga maitsev! :)</p>