priimus - toidu/vee jne soojendamiseks/valmistamiseks
niisked hügieenilapid
sularaha
Joogivesi:
3L ööpäevas inimese kohta
Organismi veevajadus on 28–35 ml kehakaalu kilogrammi kohta. Veevajadus sõltub vanusest, töö ja tegevuse iseloomust, tervislikust seisundist, ümbritsevast kliimast, suurenenud higistamisest (kuum ilm, raske kehaline töö) ja suurenenud soolatarbimisest.
Täiskasvanute toiduks on soovitatav varuda:
Erinevaid konserve (kala-, lihakonservid, segukonservid, kaunviljakonserv);
Pakisupid/püreepulbrid, helbed, mida on kerge valmistada;
Valmis makaroni-, köögivilja-, teravilja- või kaunviljaroog lihaga, toode tarbitav kuumutatuna või kuumutamata;
Teraviljatoode (kuivikleib, soolase või neutraalse maitsega küpsis);
süsivesikuterikas toode (magusad küpsised, kohvikoor, kondenspiim, marmelaad), mis ei sisalda säilitusaineid ja teisi väikelastele sobimatuid lisaaineid;
vajalikus koguses pakendatud nõuetekohast vett.
Toidu varumise põhimõtted:
Toit peab olema ohutu ja kvaliteetne tarbimiseks;
Toidukaup peaks olema pakendatud;
Toit peaks olema avatuna tarbitav ühe ööpäeva jooksul;
Toit peaks olema säilitatav temperatuuril 0°…+25° C, ning toode peab lühiajaliselt taluma temperatuuri -30°…+40°C. Toidu eeldatavad säilitustingimused toatemperatuuril on olulised toidu ohutuse tagamiseks ning toidukauba pikaajaliseks säilitamiseks;
Toidu säilivusaeg võiks olla vähemalt 6 kuud;
Eelistatud on kuivtoit koduseks toiduvalmistamiseks. Toidu pakend võiks olla piisavalt tugev, mugav käsitseda, säilitada;
Vali toit, mida su pere sööb.
Mõtle toiduvalmistamisele ilma elektri ja küttekoldeta (priimus)!