Inniti uuringust selgus, et tervelt 17% ameeriklaste lemmikjuustuks on brittide Cheddar-juust. Lemmikjuustude edetabel oli järgmine:
#1: Cheddar juust (17%; inglise lehmapiimajuust; valik retsepte Nami-Namis)
#2: Mozzarella juust (15%; itaalia pühvli- või lehmapiimajuust; valik retsepte Nami-Namis)
#3: "Ameerika juust" (14%; juustulaadsed viilud, ühekaupa kiletatud)
#4: Pepper Jack juust (11%; California lehmapiimajuust (tšilli)pipraga)
#5: Provolone juust (8%; itaalia lehmapiimajuust)
Tervelt veerand neist peab kõige hullemaks sinihallitusjuustu. Siin on viis kõige enam põlatud juustu:
#1: Sinihallitusjuust (25%)
#2: Limburgeri juust (17%; Hollandi, Saksa ja Belgia päritolu "haisujuust" lehmapiimast)
#3: Kitsepiimajuust (16%; valik retsepte Nami-Namis)
#4: "Ameerika juust" (13%)
#5: Šveitsi juust (8%, valik retsepte Nami-Namis)
23% küsitletud ameeriklastest lisavad alati oma roale juustu ning 17% sööks juustu meelsasti igal söögikorral.
Meie pere on hetkel Californias reisil ja oleme proovinud nii California Cheddar'it kui ka ameeriklaste armastatud Monterey Jacki juustu. Viimast esineb palju USA retseptides ja ma olen alati mõistatanud, millise Eesti juustuga seda asendada saaks. Selgub, et iga meie mahedam ja pehmem riivitud juust sobiks väga hästi :)