Teist sügist järjest toimub Lõuna-Eesti maakondades maitsete nädal «Metsast taldrikule», kuhu tänavu oodatakse 4.–14. novembrini kõiki huvilisi maitseelamusi nautima. Ligi 60 kohvikut ja restorani kuuest maakonnast on pannud kokku erimenüüd, milles on vähemalt ühe komponendina kasutatud eestimaist metsasaadust ning mis koosneb suuresti kohalikust toorainest.
Sügis on toidulaual kõige rikkalikum aeg, mil saak on salves ja toorainevalik rikkalik. Toidunädala «Metsast taldrikule» idee on toetada ja edendada piirkonna mitmekesist toidukultuuri ning tutvustada loodusande, millest kokad võluvad taldrikutele põnevad road. Ühtlasi on see võimalus tuua esile väiketootjaid ning kohalikku toorainet.
Metsikute maitseelamustega üllatatakse külalisi kuues maakonnas: Tartumaal sealhulgas Tartu linnas, Jõgevamaal, Põlvamaal, Viljandimaal, Võrumaal ja Valgamaal. Kõikide toitlustajate ja menüüdega saab tutvuda veebis www.visitsouthestonia.com/metsasttaldrikule. Metsanädala uudiseid kajastab Facebooki leht.
Erimenüüsse kuulub kaks vabalt valitud käiku, lisaks väike üllatus. Komplekti hind on vahemikus 15–20 eurot. Kindlasti tasub jälgida broneerimisjuhiseid kuupäeva ja kellaaja osas, sest enamasti tuleb erimenüü ette tellida.
Kui külastad mõnda kohta ja soovid sotsiaalmeedias jagada oma meeleolu, kasuta märksõna #metsasttaldrikule.
Lõuna-Eesti maitsete nädalat korraldavad Tartu linn, Tartu Ärinõuandla, Lõuna-Eesti turismiklaster, SA Tartumaa Turism, Jõgevamaa Koostöökoda, Põlvamaa Arenduskeskus, Valgamaa Arenguagentuur, Võrumaa Arenduskeskus ja Lõuna-Eesti Leaderi tegevusgrupid. Ideekontseptsiooni loomisele aitasid kaasa Tartu teaduspark, TÜ Taluturg, MTÜ Sibulatee ja MTÜ Mulgi Väiketootjate Liit.