Kurgiteoks kolmekordistus Põltsamaa tootmistööliste arv

Põltsamaa alustas tänavust kurgitegu, kahe kuu jooksul pannakse purki üle 2200 tonni kurki: 1400 tonni eestimaist ja ekspordi tarbeks 800 tonni välismaist. Kokku valmib 3,5 miljonit hoidisepurki. Ajakriitilise ja töömahuka protsessi tõttu tootmistöötajate arv suvel kolmekordistub.

Kokku on ajutiselt palgatud 180 töötajat, nii erinevatest Eesti piirkondadest kui ka renditööjõuna Ukrainast. Kurgitootmine käib tehases 3 erineval liinil ja kahes vahetuses kuni septembri alguseni.

Eesti turule mõeldud kurgid jõuavad Põltsamaale üheteistkümnelt kohalikult kurgikasvatajalt Viljandimaalt, Raplamaalt, Pärnumaalt ja Lääne-Virumaalt. Neist kaheksa on kasvatanud Põltsamaale kurke juba üle kümne aasta. Märtsis jagati partneritele välja spetsiaalse sordi seemned, juuli alguseks valmib esimene saak.

“Kui tavapärases tootmistsüklis valmib Põltsamaal umbes 2000 tonni valmistoitu aastas, siis kurgiteo ajal 1500 tonni kuus,” rääkis Orkla Eesti toidu ja jookide valdkonna turundusdirektor Marek Viilol. “Mahu kasv on tohutu ja värske kurk säilib enne purkipanekut vaid mõned päevad, seega võib öelda, et Põltsamaal on juulis ja augustis aasta kõige pingelisem tööperiood. Esmalt tuleb kurk sorteerida, näiteks väiksemad kurgid lähevad purki tervena ja suured viilutatakse. Suurem osa tööst tehakse ära käsitsi. Kui kurk koos lisanditega on purgis, järgneb kuumtöötlemine ja pärast seda peavad kurgid veel purgis kolm nädalat marineerima, enne kui saame need enda laost välja saata,” selgitas Viilol kurgiteo olemust.

Kurgihooajal valmib Põltsamaa tehases 45 nimetuse all 3,5 miljonit erineva suurusega hoidisepurki, mida turustatakse viies sihtriigis. Kõige rohkem valmistatakse Põltsamaa Võileivakurki ja Perekurki.

Orkla Eesti Põltsamaa tehas on kõige laiema valikuga toiduainetootja Eestis, tootes ja turustades ligi 350 toodet neljateistkümne erineva kaubamärgi all.

Pressiteade 13.7.2018

Pressiteade
postitatud 13.07.2018 15:47 LISA KOMMENTAAR

Kommentaarid