Kõva juust magustoidus? Proovi järgi!

Tõelised juustufännid sooviksid kindlasti, et juustutooted leiaks koha igasse toidukorda. Leedu juustumeistrite poolt pikalt laagerdatud DŽIUGAS® juust sobib hästi nii lihtsate, klassikaliste kui ka keerulisemate suupistete, koduste õhtusöökide ja magustoitude kõrvale. Kõik Džiugase juustutooted on sobilikud taimetoitlastele kuna nende tootmises ei kasutata loomsetest saadustest pärinevaid ensüüme. Muret ei pea tundma ka laktoositalumatuse all kannatavad inimesed kuna laktoosisisaldus on Džiugase juustudes maksimaalselt 0,02%.

Gurmeetoidu armastajad ei tarbi DŽIUGAS® juustu mitte ainult suupistetena ja veini kõrvale, vaid ka suppide, hautiste ja salatite maitsestamiseks.

Toiduvalmistamine on lihtsamaks tehtud legendaarsesse DŽIUGAS® perekonda lisandunud uute gurmee juustusegude tulekuga, mille välja töötamisel kasutasid Džiugase juustumeistrid erilist retsepti nelja maitsva DŽIUGAS®MIX juustusegu loomiseks. Need välja aretatud juustusegud sisaldavad vaid kõige kvaliteetsemaid koostisosi olles suurepärased kõiksuguste toidufantaasiatega katsetamiseks.

Kui tekkis tunne, et Džiugasest võib saada Sinu uus lemmikjuust toidu valmistamisel, osale ka Džiugase Facebooki lehel toimuvas mängus, et endale need tooted võita!

 

Proovi järgi, kuidas sobib juust nii eel- ja põhiroa kui ka magustoidu komponendina!

 

Kreemjas tomatisupp kõva juustuga

natuke kvaliteetset oliiviõli

30g võid

1 suur sibul

2 küüslauguküünt

1 sl jahu

300 ml kanapuljongit soovi korral

850 g kooritud konserveeritud tomateid

½ tl suhkrut

värsket tüümiani ja basiilikut 

soola ja pipart

30g DŽIUGAS® juustu.

Pane või ja natuke oliiviõli potti ning kuumuta. Kui või on sulanud, lisa hakitud sibul ja küüslauk ning kuumuta nad pehmeks. Lisa jahu ja sega hoolikalt. Seejärel lisa puljong, tomatid, suhkur ja teised maitseained ning kuumuta madalal temperatuuril ilma kaaneta 40 minutit. Kui supp on valmis, püreesta see saumikseriga või kannmikseris.

Serveeri koos basiilikulehtede ja DŽIUGAS® kõva juustu helvestega.

 

Tomati, kõva juustu ja lehttaina tarte

400 g külmutatud lehttainast 

500 g kirsstomateid

100 g musti oliive

100 g DŽIUGAS® juustu, oliiviõli

värsket  basiilikut

Puista tööpinnale jahu ja rulli taignarulliga lehttainas laiali. Aseta õhukeseks rullitud tainas küpsetuspaberiga vooderdatud küpsetusvormi. Pintselda tainas oliiviõliga. Murenda pool juustust ja puista lehttainale jättes servad tühjaks. Seejärel lisa pooleks lõigatud kirsstomatid ja lõigutud oliivid.

Küpseta 190C juures ca 20 minutit kuni küpsetis värvub kuldseks. Puista tarte’le ülejäänud juust, pintselda servad oliiviõliga ja serveeri värskete  basiilikulehtedega.

 

Magustoit veinis keedetud juustu, mee ja kuivatatud puuviljadega

100 g DŽIUGAS® juustu

2 sl vedelat mett

1 tl mooniseemneid

40 g purustatud pähkleid

100 g kuivatatud ploome

60 g kuivatatud vaarikaid ja aprikoose

400 ml valget veini

1 kaneelipulk

2 tähtaniisi 

8 nelki

2 viigimarja

värsket tüümiani

Murenda juust ca 1 cm tükkideks. Sega kausis kokku mee, mooniseemnete ja purustatud pähklitega.

Vala potti vein, lisa kuivatatud puuviljad, marjad ja vürtsid ning kuumuta segu keemiseni. Seejärel keeda 20 minutit.

Piserda serveerimistaldrikule sooja mett, kaunista taldriku serv viigimarjadega, millele tee väikesed sisselõiked, et anda neile kaunis lille kuju.

Aseta taldrikule pähklite, juustu, mooniseemnete segu ja keedis ning serveeri soojalt. Magustoitu on mugav süüa magustoidukahvliga või siis kokteilitikkudega.

Pressiteade
postitatud 25.10.2015 14:47 LISA KOMMENTAAR

Kommentaarid