Ajakirja Kodu&Aed veebruarinumbris soovitas Nami-Nami perenaine ja ajakirja Kodu&Aed köögitoimetaja Pille Petersoo kolmekäigulist menüüd.
Avakäiguks pakkus Pille välja kolm kalasuupistet - klassikaline tursamaksasalat röstsaial, heeringa-kartulisuupisted musta leivaga ning krõbe polaarleib kilusalatiga.
Põhiroaks oli praetud kohafilee sinepi-koorekastmega. Muide, ahvenaliste sugukonda kuuluv koha valiti ajakirja Kalastaja eestvedamisel internetis toimunud rahvahääletuse tulemusena ka 2024. aasta kalaks.
Magustoiduks lihtne, aga väga maitsev keefiritarretis toormoosiga. Pildil on tarretised kaunistatud Mulgimaa Viru Talu vahukommidega. Just Mulgimaa on praegu Eesti Toidupiirkond.
Mina panen homsele pidulauale kõike, mis päriselt Eesti ja oma (sh tootjamaa mõttes). Peeneid ja välismaiseid asju saab nautida ka muul ajal. Seega verikäkki ja sülti ja kartulit, heeringat ja üldse kõike head, mida juba enne meid on mitu põlve söödud.