*Izakaya on Jaapani päritolu sõna, mis tähistab traditsioonilist Jaapani tavernit või pubi. Izakayad on populaarsed kohtumispaigad, kus inimesed saavad lõõgastuda, sõpradega aega veeta ning süüa ja juua head toitu ja jooke.
Oma meeskonnaga soovib Kim viia Kampai köögi kontseptsiooni uuele tasemele, lisades futuristlikke elemente, mis saavad inspiratsiooni nii Eesti maailmakuulsast startupimaailmast kui KAI kunstikeskusest.
Kim Mikkola on tuntud oma innovatiivse lähenemise poolest gastronoomiale ja tänaseks pärjatud mitmete auhindadega. Näiteks on ta avanud Helsinkis Inari restorani, mis teenis kolm aastat järjest Michelini tärni ning samal ajal avas ta Soomes ka populaarse KOT kanaburgeriketi. Kim on osalenud mitmetes tuntud telesaadetes, sealhulgas "Ants on the Shrimp", "Gordon Ramsay Uncharted" ja "Somebody Feed Phil".
Möödunud talvel tuli Kim oma meeskonnaga esimest korda Eestisse ja korraldas gurmaanidel KIMxKAI pop-up restorani sündmuse. Menukas koostöö inspireeris Kimi rajama Eestisse püsivam peatuspaik. Ta soovis tuua Tallinna midagi värsket ning panna Eesti kaasaegne kokakunst rahvusvahelisele kaardile. Kampai by Kim Mikkola köögis on Kim'ile juba tuttav Inari meeskond. Restorani juurde kuulub ka Karoliina Jaakkola pagaritoodete kohvik ning sommeljee Ella Norwood aitab paaritada imelist joogivalikut toitudega. Lisaks avatakse peagi samas majas Kim Mikkola poolt juhitud Eesti esimene KOT kiirtoidu restoran.
Kampai by Kim Mikkola ootab külastajaid avasüli, pakkudes ainulaadseid maitseelamusi fusion-köögi näol. Restoran on loodud nii gurmaanidele kui ka laiemale publikule, kes soovivad nautida kvaliteetset toitu sõbralikus õhkkonnas. Kampai By Kim Mikkola on kaasaegne Aasia mõjutustega toidubaar, mis on pidevas arengus, muutudes vastavalt aastaajale, hooaegadele ning parima tooraine kättesaadavusele. Kõik road on mõeldud jagamiseks ja nautimiseks koos perega, sõprade või kolleegidega. Tooraine pärineb Eestist, Euroopast ja Aasiast. Menüü koosneb erinevatest suupistetest, eelroogadest, riisi- ja nuudliroogadest, pearoogadest, lisanditest ja magustoitudest.
Restoraniomaniku ja suurettevõtja Indrek Kasela sõnul on Kim Mikkola saabumine Eestisse oodatud sündmus. “Restoran on hea meeskonna kätes. Täna pakub Rotermanni kvartal erinevas hinnavalikus toidukohti ja meelelahutust saunadest, suplusest, KAI kunstikeskusest, galeriidest, välikinoni, mis koostöös Kino Sõprusega suvekuudel käima tõmmatakse. Rotermannis leiavad kõik endale meelepärase tegevuse,” sõnab Kasela.
Kim Mikkola (35) on tuntud restoranipidaja ja peakokk. Ta on Michelin-tärniga restorani Inari asutaja Soomes, ning kõrgtasemel kulinaarne veebiteenuse Theplatform.pro looja. Kim on samuti tänavatoidukontseptsiooni KotKot Chicken ja maitsva koduse toidu kontseptsiooni Koti By Kim Mikkola looja. Lisaks on ta The Platform Gallery asutajaliige, mis on pühendatud kaasaegsele kunstile. Kimi toidufilosoofia keskendub kvaliteetsete kohalike koostisosade ja suurepäraste rahvusvaheliste vürtside kasutamisele, otsides tasakaalu lihtsuse ja keerukuse vahel ning hõlmates hooajalisi maitseid. Soome ja rahvusvahelise köögi taustaga saavutas Kim oma esimese Michelin-tärni 31-aastaselt, olles sellega noorim soome peakokk ja restoranipidaja, kellele see au on omistatud.
Pildid: Rasmus Kooskora