Joël Robuchoni restoraniimpeerium oli muljet avaldavalt suur - tal oli hulgaliselt restorane üle maailma ning 2016. aastal oli tal kõigi restoranide peale kokku 32 (!!!) Michelini tärni. Sellega oli ta kõige enamate tärnidega kokk läbi ajaloo. Tänavu, 2018. aastal oli tärne ühe võrra vähem, ent Robuchonil oli endiselt tervelt viis kolme tärniga restorani.
Eesti Kulinaaria Instituudi rajaja Dimitri Demjanov kirjeldas Robuchoni kui erakordselt sõbralikku töönarkomaani, kelle sõnavaras puudus sõna EI. Ameerika päritolu prantsuse toidukirjutaja Patricia Wells on öelnud, et "kirjeldada Joël Robuchoni kokana on sama, kui kutsuda Pablo Picassot maalijaks, Luciano Pavarottit lauljaks ja Frédéric Chopini klaverimängijaks," vihjates, et Joël Robuchon oli palju enamat kui lihtsalt kokk. "Joël Robuchon läheb ajalukku kui kunstnik, kes on kõige enam mõjutanud 20. sajandi toidumaailma," usub Patricia Wells.
Muide - Joël Robuchoni lemmikvürtsiks oli vürtsköömen, vürts, mida leidub ka Nami-Nami retseptides palju (vt siia).
1987. a. pälvis ta "Aasta Koka" (Chef of the year) tiitli ja 1989. a. Gault Millau ihaldatud "Sajandi Koka" (Cook of the Century") tiitli.
Tuntud päris- ja telekokk Gordon Ramsay töötas 1970ndatel Pariisis Joël Robuchoni õpipoisina. Tema õpilased on olnud ka prantsuse kokk Éric Ripert ja inglise kokk Michael Caines.
Robuchon suri pärast pikaajalist võitlust vähiga.
Foto: Joël Robuchon/Facebook