Iltalehti valis välja 2018. aasta parimad uudistooted Soomes

Märtsi alguses valis Soome ajaleht Iltalehti juba neljandat korda välja parimaid uudistooteid. Konkursile "Kultainen Pippuri" (e.k. "Kuldne Pipar") said tooteid esitada tootjad ise ning parimaid valiti kuues kategoorias. Iga kategooria parim sai auhinnaks uhke pipraveski. 

Vaatame, millised maitsvad uudistooted põhjanaabritel on. 

Kategooria parimateks tunnistati köögiviljaketšup, läätsekrõpsud, kartuli-gnocchi, koogitainad, näkileivad ja vikerforellifilee. Žürii valis välja iga kategooria finalistid ja parimad, aga "Arjen helpottaja" ehk "Argipäeva lihtsustaja" tiitel anti välja Iltahele lugejad. 

Žüriisse kuulusid Martaliidu (Marttaliitto ry) peasekretär Pirkko Haikkala, Päivittäistavarakauppa ry tegevjuht Kari Luoto, kokk Pekka Terävä, kokk Hans Välimäki ja Iltalehtti toimetaja Eeva Paljakka

Kategooria - innovatsioon:

Innovatsioonikategooria parimaks valiti Meira juurviljaketšup, kus on 22% juurvilju (porgandit ja peeti) ning 30% vähem soola ja pipart kui poeketšupites keskmiselt. 

Kategooria - hõrgutis:

Estrella Linssisipsit ehk läätsekrõpsud, kus on 40% vähem rasva kui traditsioonilistes kartulikrõpsudes. Soome armastatuim kartulikrõpsumaitse, hapukoore-sibula, sobib hästi ka läätsekrõpsudele. 

Kategooria - aasta vahepala:

Lagom Snäkkäri on uudne, näkileiva ja seemnenäkileiva ristand, mis valmistatakse Soome kaerast ja kus on 47% seemneid. 

Kategooria - küpsetaja abiline:

Caccu Cookies küpsisetainas on  küpsetamiseks valmis, see tuleb vaid tükkideks lõigata ja ahju panna. Tulemuseks on väga maitsev küpsis. 

Kategooria - argiluksus:

Vaelsa Pasta & co Gnocchi tuorepasta ehk värsked kartuliklimbid sulavad suus, maitsevad suurepäraselt ja on kauni kujuga.

Kategooria - argikokkamise lihtsustaja:

Saimaan Tuore kirjolohifilee - ehk värske vikerforellifilee portsjontükk (170g) oli tänavune rahva lemmik. Ühele inimesele mõeldud fileeritud luudeta kodumaine kalafileetükk sobib praadimiseks ja muulmo el valmistamiseks. 

Pille Petersoo
Pille Petersoo
postitatud 17.03.2019 13:20 LISA KOMMENTAAR

Kommentaarid