Vaatame, millised maitsvad uudistooted põhjanaabritel on.
Kategooria parimateks tunnistati köögiviljaketšup, läätsekrõpsud, kartuli-gnocchi, koogitainad, näkileivad ja vikerforellifilee. Žürii valis välja iga kategooria finalistid ja parimad, aga "Arjen helpottaja" ehk "Argipäeva lihtsustaja" tiitel anti välja Iltahele lugejad.
Žüriisse kuulusid Martaliidu (Marttaliitto ry) peasekretär Pirkko Haikkala, Päivittäistavarakauppa ry tegevjuht Kari Luoto, kokk Pekka Terävä, kokk Hans Välimäki ja Iltalehtti toimetaja Eeva Paljakka.
Innovatsioonikategooria parimaks valiti Meira juurviljaketšup, kus on 22% juurvilju (porgandit ja peeti) ning 30% vähem soola ja pipart kui poeketšupites keskmiselt.
Estrella Linssisipsit ehk läätsekrõpsud, kus on 40% vähem rasva kui traditsioonilistes kartulikrõpsudes. Soome armastatuim kartulikrõpsumaitse, hapukoore-sibula, sobib hästi ka läätsekrõpsudele.
Lagom Snäkkäri on uudne, näkileiva ja seemnenäkileiva ristand, mis valmistatakse Soome kaerast ja kus on 47% seemneid.
Caccu Cookies küpsisetainas on küpsetamiseks valmis, see tuleb vaid tükkideks lõigata ja ahju panna. Tulemuseks on väga maitsev küpsis.
Vaelsa Pasta & co Gnocchi tuorepasta ehk värsked kartuliklimbid sulavad suus, maitsevad suurepäraselt ja on kauni kujuga.
Saimaan Tuore kirjolohifilee - ehk värske vikerforellifilee portsjontükk (170g) oli tänavune rahva lemmik. Ühele inimesele mõeldud fileeritud luudeta kodumaine kalafileetükk sobib praadimiseks ja muulmo el valmistamiseks.