Fine dining - Horisont, Tchaikovsky ja Ö.
Casual dining - Gloria Veinikelder, Kaks Kokka ja Ribe.
Pererestoran - GOSPA, Lucca ja Ylicool.
Eesti köök - Farm, Juur ning Leib Resto & Aed.
Rahvusköök - Cru, Gianni ja Haku.
Kohvik - Café Lyon Meistri, Gianni Café ja Hapsal Dietrich.
Pub/Brasserie – Kolm Sibulat, Frenchy ja Saku Gastropub.
Tänavatoit – Al Mero Pizza, Papa Joe ja Burger Kitchen Tänavagurmee.
Parima peakoka tiitli nimel jätkavad võistlust Martin Meikas ja Ranno Paukson restoranist Ö, Martin Meikas ja Ranno Paukson restoranist Kaks Kokka, Shuichi Shiraishi restoranist Haku ja Costantino Veglianti restoranist Gianni.
Parima teeninduse kategooria finalistid on Ribe, Haku ja Gianni ning taimetoidu pakkuja Vegan Restoran V, Raimond ja Ö.
Konkursi läbiviimise sõltumatuse ja infoturbe eest vastutava audiitorfirma PwC Baltikumi juhtivpartneri Ago Vilu sõnul kasutati esmakordselt restoranide hindamisel elektroonilist süsteemi. “See muutis infoliikumise kohtunikelt meieni oluliselt lihtsamaks, kiiremaks ning sujuvamaks. Samuti võimaldas uus e-hindamise süsteem kordades kiiremini kokku lugeda hääled ja koostada restoranidele väärtuslikud tagasisidematerjalid.” selgitas Vilu.
Silverspooni 2017. aasta hooaja võitjad kuulutatakse välja 3. novembril Rotermanni Soolalaos toimuval pidulikul auhinnagaalal, kus parimaid tunnustab Michelini tähega pärjatud restoran OLO tippkokk Kim Mustonen Helsingist. Kõik piduliku auhinnagaala piletid on tänaseks läbi müüdud.
Gaalal ootab külalisi 4-käiguline hõrk menüü nimega ‘’Piirideta ‘’ ehk ‘’No Boundaries‘’, kus pakutakse nii šampanjat kui ka spetsiaalselt roogade kõrvale sobitatud veinivalikut. Õhtusöögi autoriks on Silverspoon 2016 konkursi parim peakokk Mihkel Rand. Esineb Liis Lemsalu bänd ja piduliku autasustamise tseremoonia viib läbi Mart Mardisalu. “Silverspooni ellukutsujate südameasi on edendada Eesti kulinaarseid saavutusi. Seepärast annetame 10 eurot iga auhinnagaala pileti müügist “Noore koka” fondi. Annetuste abil saab üks andeks noor gastronoomiatalent rahalist toetust, et aidata finantseerida oma õpinguid või kogemuste kogumist Helsingis, Michelini tärniga pärjatud restoranis OLO, meisterkoka Pekka Terävä käe all,” lisas Marje Hallik-Wilson.
Silverspooni konkursi korraldavasse meeskonda kuuluvad Marje Hallik-Wilson, Joakim Helenius, John Wilson, Mahesh Ramnani ja Andres Peets. Konkursi patroon on Eesti Gastronoomia grand old man Dimitri Demjanov.
Silverspoon 2017 konkursi korraldamist toetavad Borjomi, PwC, Bardinet SAS, Lipton, Liviko, Auto 100, Advokaadibüroo Sorainen, United Finance AS, Malmgårdin Panimo, Paulig, Segers, Pernod Ricard Estonia, PROMO Cash & Carry, Fleur de Royale, Tervise catering, Hypester OÜ, Mobec AS, Extrahaus OÜ, Coca-Cola HBC Eesti AS.
MTÜ Gastronoomia Auhindade Eesti Selts loodi 2004. aastal. Silverspoon on Eesti esimene gastronoomiakonkurss, mille eesmärk on tunnustada, väärtustada ja arendada toidukultuuri Eestis.
PwC aitab organisatsioonidel ja üksikisikutel luua väärtust olulistes valdkondades. PwC ettevõtete võrgustiku 157 riigi enam kui 208 000 töötajat, neist ligi 150 Eestis, on pühendunud kvaliteetsete lahenduste pakkumisele audiitorteenuste ning maksu-, juriidiliste ja ärikonsultatsioonide alal. Lisaks on PwC tunnustatud teenusepakkuja erinevate auhinnažüriide ja hääletuste infoturbe tagamisel.
Pressiteade 12.10.2017