Titaan on kerge, kuid kulumis- ja korrosioonikindel metall, mida kasutatakse kõikjal alates kosmosetööstusest kuni meditsiiniseadmete valmistamiseni. Kuna titaani ei ole siiani olnud võimalik piisavalt teravaks muuta, ei saanud seda ka kööginugade valmistamiseks kasutada.
Tänu Fiskarsi pühendunud teadus- ja arendustegevusele on see probleem nüüd lahendatud. Uute Titanium nugade valmistamiseks kasutatakse Fiskarsi revolutsioonilist LZR-EDGE tehnoloogiat. Selles uuenduslikus protsessis pannakse mikroskoopilised titaankarbiidiosakesed laseriga titaanist terale ning see tagab lõikeriistadele pikema eluea ning teravuse säilimise. Võrreldes tavaliste nugadega püsivad Titanium sarja noaterad neli korda kauem teravad, selgub Fiskarsi testidest.
Titanium perekonda kuulub neli nuga: Santoku nuga, köögiviljanuga ning kahes erisuuruses kokanoad (20 cm ja 16 cm).
Tänu titaani omadustele on Titanium noad äärmiselt kerged, kaaludes ca 110 grammi. Samuti on kokale garanteeritud mitte kunagi roostetav nuga, mis tänu ergonoomiliselt kujundatud 3D mustriga käepidemele tagab tugeva haarde mugavaks ja ohutuks toiduvalmistamiseks.
Koostöös Soome tehniliste uuringute keskusega VTT ning Tampere Ülikooliga on Fiskars kastetanud põhjalikult Titanium nugade lõikamisvõimet, purunematust ja teravust CATRA meetodiga. Viimane kontrollib nugade esialgset teravust ning siis ka teravust kasutusaja jooksul. Titanium noad said hindamisel maksimumpunktid.
Pressiteade 10.4.2019