Eesti Vabariigi presidendi vastuvõtu menüü 2023

Eesti Vabariigi 105. aastapäevale pühendatud pidulik vastuvõtt toimus Estonia kontserdimajas. Külalistele on maitsmiseks 31 soolast suupistet ja 10 magusat suupistet.

Kokku valmistatakse 15 300 soolast ja 4300 magusat ampsu.

Marko Sõmer – Restoran Horisont

  • Baklažaan / tomat / kitsejuust / basiilik
  • Forelli tartar / kurk / heeringamari / laim
  • Hirveliha raguu / maapirn / õun

Koit Uustalu – GMP Villa Friedheim

  • Kadakajuustu tartlett, hirve confit, musta küüslaugu kreem, marineeritud pohl ja puravikuleiva liblikas
  • Mooste saunasingi terriin musta leivaga, Peipsi sibula ja Põltsamaa veini moos, marineeritud sinepiseemned
  • Marineeritud peedi hummuse kroket, suitsutatud baklažaani kreemi ja soolatud tikriga

German Macharashvili – Grand Rose Spa, peakokk

  • Õun / toortatar / kuusevõrse
  • Koha / kaalikas / sinep
  • Hirv / siiamari / hapukoor

Lauri Ööpik – Royal Catering, peakokk

  • Krōbekartuli suupiste vürtsikilu peedikreemi ja marineeritud punase sibulaga.
  • Lepasuitsu lõhe sidrunikreemiga tuhapliinil
  • Hapukapsakreem veise rostbiifiga krōbedal leival

Jevgeni Kolikov – Põhjala catering, peakokk

  • Koha ja heeringa terriin munakreem ja marineeritud sibul leiva paber
  • Kartulipesa, vinnutatud veis ja suitsuhapukoor
  • Marineeritud kõrvits, Andre talu kitsejuustukreem ja meekaaviar

Milena Simane – restoran MENU, peakokk

  • Karjamõisa veiseliha böff musta küüslaugu majoneesiga tammetõru leival
  • Kanamaksapatee röstitud kananaha ja leivakrõpsuga
  • Seemne-näkileib õrnsoolatud lõhe punase sibula ja suitsuse Mätiku talu hapukoorekreemiga

Tiia Meitus – Sibul ja Sammal catering

  • Põld-võõrkapsarull Olemari talu kitsepiimast toorjuustu, Emajõe-Suursoo jõhvikate ja rohelise sibulaga
  • Suitsupekist tartar Peipsimaa sibula ja hapukurgiga rukkitopsis
  • Peipsi järve haugikotlet marineeritud sinepiseemnete ja Piiri talu pardimunaga

Emmanuel Wille – Olde Hansa

  • Suitsulatika koonus marineeritud värske kurgiga
  • Marineeritud peeditasku suitsusaunasingiga
  • Suitsuoa trühvel metspähklitega

Taigo Lepik – Vabariigi Presidendi Kantselei

  • Kartuliröst / crump tartar / tillimajo / tomatikaste / ferment sinepiseemned
  • Suitsutatud porgand / lilla porgand / porgandipüree
  • Rutikvere tuur / kaalika marmelaad / roheline sibul
  • Abja metsjänes / puravik / keegelkõrvits

Joosep Järvmaa – Aasta Noorkokk 2021

  • Suitsukalasalat, krõbe seakamar, aurutatud kartul, ürdid
  • Tatrajahu krõps, metsaseenepasteet, ürdid
  • Wonton korvike, keeletarrend, mädarõika-toorjuustkree

Merle Jakobson - Merlette, kondiiter ja koolitaja
Karolina Luidalepp

  • Makroonid kamaganache'i ja rukkililleõitega
  • Krõbekattega minituuletaskud kohupiimakreemi ja vaarikamoosiga
  • Cannelé koogikesed Vana Tallinnaga
  • Rabarberivahukommid šokolaadis
  • Minitartletid astelpajukreemi ja beseega
  • Viini küpsised kadakamarjade ja mustikatega

Helena Vallimäe – restoran Wicca, vanemkokk / Aasta kokk 2022

  • Pihlakabesee ebaküdooniakreemiga
  • Põldmarja ja leedriõie vahukomm
  • Kadakakeeks vaarikasamblaga
  • Mustsõstra-leivakomm

Foto: Arno Mikkor

Nami-Nami retseptikogu®
postitatud 26.02.2023 14:42 LISA KOMMENTAAR

Kommentaarid