Eesti Vabariigi Presidendi vastuvõtu menüü 2016

Vastuvõtt toimus Tallinnas Estonia teatri- ja kontserdimajas. Valmis 16 900 soolast ja 4200 magusat suupistet. Suupisteid oli 43 erinevat nimetust, valmistajateks 14 kokka/restorani.

Margus Tammpere / Merineitsi / Tallinn

Taigo Lepik / Vabariigi Presidendi Kantselei

  • Võrtsjärve haug / Karksi kasekäsn / Kehtna mõisa muna / seller / põdrasamblik
  • Järveotsa vuti jalg ja süda / Kopra karjamõisa porgand / Saare angervaks
  • Peipsi ahvena mari ja nahk / Tuhalaane kuusevõrse / Pajumäe keefir / Kadrioru puuviljasai

Indrek Kõverik / Jõhvi

  • Ilvesetrühvel suitsutatud kanaliha, murakamoosi ja tšilliga
  • Suitsutatud põdravorst kukeseente ja mädarõikaga
  • Röstitud Narva silmud punase veini ja kalamarjaga

Karl Mäe / Foodtruck

Nikita Ulitin / Senses

  • Peediga graavitud heeringas, röstitud kartuli geeli, 64°C munakollase, tilli-sibula crumbli hapukoorekreemiga mustal röstitud leival
  • Heinatuhane musta leiva - pohla - sinepi talle sisefilee "kroket", männigeeli ja vōilille-peedikrōpsuga

Kert Ränk / CRU / Aasta Kokk 2015

  • Seenesalat krõbedal rukkileival
  • Rautsi talu juurvilja kröbedikud mündidipiga
  • Nuikapsaraviool soolatud Saaremaa forelliga
  • Sealiha-rilette sibulakreemi ja kuivatatud pohlaga

Merike Kotsulim / Lime Lounge / Pärnu

  • Pärnumaa suitsuangerjas Tellissaare õuna-apteegitillisalati, vadakukastme ja peeditolmuga
  • Küülikumaksapasteet Põltsamaa Kuldse želee ja sibulamoosiga
  • Röstitud peedi kreem tatraleival vürtsika metspähkliga

Maanu Tafenau / Otepää

  • Liivimaa lihaveise abafilee laagerdatud mädarõika ja meresoolas / portveinis küpsetatud õrnsuitsupeet leivatuhaga
  • Eesti ulukitest valmistatud pâté krõmpsuvate sinepiseemnetega serveeritud põletatud kanepileiva lehvikus
  • Madalal kuumusel omas mahlas küpsetatud Lõuna-Eesti forell krõbeda pastinaagitsipsi ja paprikatšatniga

Taavi Tali / Olustvere / Aasta noorkokk

  • Madalküpsetatud seafilee Olustvere seemneleiva, küüslaugu-porgandipüree ja ürditarrendiga
  • Kruubi-leiva kannelloon peedikrõpsikuga
  • Heeringa rullbiskviit tillitolmu ja peedikaaviariga

Toomas Leedu / GoSpa /Kuressaare

  • Värske vürtsikilu Muhu leiva tšipsi ja vabajooksukana muna võidega
  • Õrnalt suitsutatud Saare siga põletatud kartuli, puravikukreemi ja kukerpuumarjaželeega
  • Muhu jaanalinnu äkine munakollasekreemiga

Marko Lumera / Raimond / Pärnu

  • Kõrvitsakreem-krõps-seemned / jõhvikamoos / lehttainakorv
  • Küülik / Tammejuure kanepileib / Pärnumaa soolatud männiriisika salat
  • Kolotsi talu lehmapiimajuust / karusmarjamoos / kollane peet

Herkki Ruubel / vabakutseline / Pärnu

  • Veisesaba-rillette / kibuvitsajahu / sinepiemulsioon
  • Soolasiia tartar, hernekreem, brioche crumble
  • Tomati konsomee želee, Kalamatsi meierei kitsejuustu vahuga

Kristel Lankots / Chocokoo / Tallinn

  • Vürtsikas karamellitrühvel   
  • Earl Grey maitseline šokolaadikomm
  • Kirsi-tonkatäidisega šokolaadikomm
  • Vanilli-banaanitäidisega šokolaadikomm

Olga Danilova / Supertort

  • Pavlova  mini-kook vaarikate ja  maheda rikottakreemiga
  • Metsapähkli beseeküpsis toorjuustu kreemi ja soola karamelliga
  • Tumeda šokolaadi mousse eesti mustsõstraga pehme brownie padjal (retsept Postimehes)

Vaata veel:

Nami-Nami retseptikogu®
postitatud 20.02.2017 19:52 LISA KOMMENTAAR

Kommentaarid