Eesti Vabariigi Presidendi vastuvõtu menüü 2007

2007. aastal toimus EV aastapäevale pühendatud Presidendi vastuvõtt Tartus, suupistete menüü eest kandsid hoolt Taigo Lepik (restoran Atlantis, Tartu), kohvik Shakespeare (Tartu) ja Imre Kose (restoran Vertigo, Tallinn).

Soolased suupisted inspireeritud eesti rahvusköögist:

  • vürtsikilud selleripüree ja punapeedi-munakreemiga silguleival (Harjumaa)
  • kadakamarjadega aromatiseeritud pošeeritud lest kergelt vürtsika läätsesalatiga (Hiiumaa)
  • seafileerulaad köögiviljade ja hernepüreega sepikul (Ida-Virumaa)
  • soolatud ahven rohelise sibula ja kuivatatud peipsi tindiga mitmeviljakuklis (Jõgevamaa)
  • kanepitainas küpsetatud õun vinnutatud metssealihaga (Järvamaa)
  • sinepiga küpsetatud vasikaliha naeri ja marineeritud minikurgiga (Läänemaa)
  • köömnetega marineeritud forell nõgese-munahüübe ja punase sibula hapukoorega (Lääne-Virumaa)
  • röstitud kana pirni-kruubipüreega küpsetatud sõiral (Põlvamaa)
  • küpsetatud siig kurgisalati ja nõrutatud mündijogurtiga (Pärnumaa)
  • vutimuna siiamarjakreemi ja murulauguga tartaletis (Raplamaa)
  • suitsuangerjas jahuleemes küpsetatud mustjuurega (Saaremaa)
  • suitsuseakoot kartuli-sibulaleeme ja aed-harakputkega (Tartumaa)
  • metsaseentega põdraliha paté suitsutatud lambaneeru ja porgandi-metsapähklipüreega (Valgamaa)
  • astelpaju, oblika ja aed-liivateega küpsetatud küülik kamakäkil (Viljandimaa)
  • lahtine kõrvitsapirukas selleri ja valge redise remulaadiga (Võrumaa)

Dessert inspireeritud Eesti rahvusköögist:

  • astelpajumarmelaad
  • hapukoore-kamakreem pohlaželee ja rukkilillega
Nami-Nami retseptikogu®
postitatud 24.02.2007 18:20 LISA KOMMENTAAR

Kommentaarid