Kasesiirupit valmistatakse ainult naturaalsest kasemahlast, midagi muud siirupile ei lisata. Kasemahlas on keskmiselt 1% suhkruid ja rohkelt erinevaid mineraale, vitamiine ning antioksüdante. Hoolimata kasemahla madalast suhkrusisaldusest võimaldab kaasaegne tehnoloogia toota kasemahlast rikkaliku maitsebuketiga vaid looduslikke suhkruid sisaldavat kasesiirupit.
Kuna värske kasemahl rikneb kiiresti, töödeldakse kasemahla kohe pärast kogumist. Kasesiirupit saadakse kasemahlast vee välja aurustamise teel. Tänu kaasaegsele tehnoloogiale on võimalik enamik veest kasemahlast eemalda juba enne kuumtöötlemist. See aitab tagada, et kasemahlas olevad kasulikud mineraalid ja vitamiinid ning ainulaadsed maitsenüansid säilivad.
Kasesiirupit toodetakse traditsiooniliselt samamoodi, nagu Kanadas ja Ameerika Ühendriikides on sajandeid tehtud vahtrasiirupit – mitmeastmeliselt. Esmalt aurustatakse kasemahlast kõrgel temperatuuril välja enamik veest, seejärel toimub siirupi järelkuumutamine madalal temperatuuril, et vältida selle liigset karamelliseerumist. 100 ml kasesiirupi tootmiseks kulub keskmiselt 13-15 liitrit naturaalset kasemahla.
Kasekunst pakub erineva tumedusastmega kasesiirupit. Kasesiirupi maitsenüansid, värv ja aroom olenevad tehnoloogiast, mida kasutada, perioodist, millal kasemahl on kogutud ning siirupi karamelliseerituse astmest. Kasekunsti tootevalikus on erinevad kasesiirupid – pakutakse nii heledat kuldset tooni siirupit kui ka karamellisema maitsenüansiga tumedat siirupit.
Hele kasesiirup on saadud kasemahla aurustamisel vaakumaurustiga. Aurustamine toimub vaid madalatel temperatuuridel. Sellisel meetodil toodetud siirupis ei ole looduslikud suhkrud karamelliseerunud ning siirupi maitse on puhtalt karge ja metsane.
Tumedamat kasesiirupit on aurustatud kõrgematel temperatuuridel, kasemahlas sisalduvad suhkrud on kergelt karamelliseerunud, mis toob siirupis esile rikkaliku, kergelt happelise maitsebuketi.