"Meie koolisööklates toimub alati midagi põnevat, olgu selleks kokkade ja õpilaste ühiskokkamine või teemapäevad, mis tõstavad sügisel au sisse hooajalised puu- ja köögiviljad, talvel eestlaste lemmikköögivilja kartuli ning kevadel pudrusöömise. Need ettevõtmised on pälvinud lastelt palju kiidusõnu, mistõttu otsustasime kooliaasta lõpus esitada väljakutse tuntud Eesti inimestele koostada oma lemmikretseptidest menüü, mille järgi lastele koolilõunaid hakkame valmistama.
See toob vaheldust koolikokkade igapäeva töösse ja annab ka võimaluse katsetada uute retseptidega. Laste lõunalauale toob projekt aga kindlasti põnevaid maitseid ja avastamisrõõmu," rääkis Baltic Restaurants Estonia müügi- ja turundusjuht Tiiu Endrikson.
Väikesed toidukriitikud saavad esimesena maitsta näitleja Karin Raski menüüvaramust pärit roogasid. 19. aprillil on kõikides Daily teenindatavate koolisööklate menüüs Raskide pere lemmikud - lõhesupp ja särtsakas banaanikeeks.
Mai esimesel nädalal pakutakse koolilõunaks Fitlapi toitumisnõustajate tomatist kanapastat, veisehakklihasuppi ning kevadist keefirikokteili maasikate ja päevalilleseemnetega.
Tartu linnapea Urmas Klaas on aga maikuu teiseks nädalaks usaldanud koolikokkade kätte kanapasta, frikadellisupi ja kohupiimavahuga marjakisselli retseptid.
Tippkokk ja mitmete kokaraamatute autor Angelica Udeküll sammub väljakutsele vastu põneva koorese räimesupi, lambakotlettide ja mahlase kamavahuga.
"Tähed taldrikus" projekti viimasel nädalal tutvustab lastele tervislikku kala-köögiviljavormi, köögiviljast juustupüreesuppi ja vitamiinirohketest astelpajumarjadest valmistatud mannakreemi restoran Mimosa peakokk Juhan Heinsalu.
Lõunamenüüde koostamisel järgitakse Daily rangeid menüüstandardeid, mis välistavad igasuguste maitsetugevdajaid sisaldavate maitseainete ning erinevate puljongi-, supi- või kastmekontsentraatide kasutamise. Kõik valmivad toidud mahuvad ka koolilõunale kehtestatud päevatasu sisse.
"Tähed taldrikus" projekt toimub 19. aprillist 25. maini Daily teenindatavates koolides üle Eesti.
Pressiteade, 18.4.2018