Calvados Trophy Eesti võistluse eesmärk oli kalvadose ja sellest valmistatavate kokteilide populariseerimine ning Eesti parima kalvadose kokteili valmistaja selgitamine.
Võistluse võitis ülekaaluka punktiskooriga OKO restorani baarmen, Mihkel Kahn kokteiliga "I Found My Peace". Teise koha vääriliseks tunnustati Pärnu Kalamajaka Kohviku baarmen Erik Tammeleht kokteiliga „ Flavours of freedom “ ja kolmanda koha saavutas NOA restorani barmen Laur Ihermann, kes valmistas „ Morceau de librete` - Piece of freedom “ nimelise kokteili. Parimaks noorbaarmeniks (vanusekategooria kuni 23 eluaastat) pärjati teise koha saavutanud Erik Tammeleht Pärnust.
2019. aastal toimub Calvados Nouvelle Vogue International Trophies juba 23. korda. Igal aastal kutsuvad kalvadose tootjad võistlejaid looma ja disainima oma kokteili teemal, mis on seotud Normandia kultuuri ja pärandiga. Sel aastal korraldab Normandia teist järjestikust aastat ülemaailmse rahufoorumi World Peace Forum ja kutsub samas kõiki tähistama D-day 75. aastapäeva. Aastal 2019 on võistluse teemaks VABADUS ja RAHU.
Kokteil pidi peegeldama, mida tähendavad vabadus ja rahu baarmeni jaoks. Retsept pidi sisaldama vähemalt üht eestimaist mittealkohoolset koostisosa.
Lisaks kokteilivalmistamise oskustele hinnati võistlejaid ka nende esinemisoskuse järgi, mille käigus tuli žüriile veenvalt ja kaasahaaravalt tutvustada enda kokteili ja inspiratsiooni, miks valmis just selline kokteil kalvadose baasil.
Võitja, Mihkel sai inspiratsiooni kokteili valmistamiseks oma Taanis töötamise ajal. Mihkel leidis sealt endale väga hea õpetaja, tänu kellele tutvus süvitsi kokteili – ja joogikultuuriga. “Minu kokteili puhul on tegu flip-tüüpi kokteiliga, millega ma Taanis tuttavaks saingi. Ajalooliselt on kasutatud flip-tüüpi kokteilides muna (munakollast), õlu ja rummi. Mina vahetasain rummi kalvadose vastu. Lisasin veel mõningaid komponente, et viia kokteil täielikult tasakaalu”. Kõik need õpetused ja maitsed ühtekokku tõidki võidu kokteilile "I Found My Peace – Ma leidsin rahu”.
Võistlusele oli tulnud mõõtu võtma 24 baarmeni ja baaridaami üle Eesti, valmistati nii enne- kui pealelõuna-, nii pikki kui lühikesi kokteile. Kokteilis tohtis olla kuni 6 koostisosa ning keelatud oli kasutada kalvadose kõrval teisi põhialkohole. Iga võistleja valmistas neli jooki, mille segamiseks oli aega kokku 5 minutit. Võistlejate tulemusi hindas nii maitse- kui tehnikažürii. Kokteile hindasid Eesti parimad joogieksperdid. Võistlusel valmistati kokteile neljast erinevast kalvadosest. Võistlejad said loosi tahtel oma võistluspudeli järgnevate tuntud kalvadositootjate poolt: Pere Magloire, Coquerel, Boulard või Chateau Du Breuil. Võistlust väisas ka Prantsusmaa esindaja Qoquereli kalvadose poolt Pierre Martin Neuhaus. Võistlust toetasid: AS Liviko, AS Tridens, AS Prike ja Goldberger OÜ.
Võistluse võitja ja parim kuni 23-aastane noorvõistleja sõidavad Eestit esindama 25. märtsil 2019 Calvados Nouvelle Vogue Trophies finaalvõistlusele Caen’i Prantsusmaal.
Calvados Chateau De Breuil 4cl
Calem 10 Years Old Porto 1,5 cl
Õllenaut, Kuukõndija, Espresso Stout 1 cl
Vahtrasiirup 1 cl
Alma piim 2 cl
Munakollane 1 kollane
Kaunistus: Põdrasammal, šokolaad, kullapuru
Calvados Chateau De Breuil 3 cl
Grand Marnier 1cl
Valge šokolaadi siirup 1cl
Soolakaramelli siirup 1cl
Vahukoor (Eesti toode) 1cl
Kakao bitter 4 tilka
Kaunistus: Valge šokolaad, besee, kipslill
Eesti Baarmenite Assotsatsioon asutati 26. mail 1994 Viru hotellis. Alates 1995. aastast toimuvad igal aastal EBA meistrivõistlused, mille võitja esindab Eestit alates 2000. aastast rahvusvahelisel kokteilide maailmameistrivõistlusel. EBA on alates 1999. aastast IBA täisliige.