Võistluste pikaaegse eestvedaja Dimitri Demjanovi sõnul on Eesti kindlal kursil end maailma gastronoomia kaardile seadmisel. “Meie kokkade tase on väga kõrge, puhas loodus annab meile väärt toorainet - meil on, mida maailmale näidata,” sõnab Demjanov. Tema sõnul on Eesti järjepidev osalus Bocuse d’Or võistlustel tekitanud juba praegu rahvusvahelist huvi ja toonud kaasa tunnustuse olla järgmisel aastal Bocuse d’Or Euroopa finaalvõistluse korraldajamaa.
“Mul on väga hea meel, et Eesti eelvoorus osalevad mitmekülgsed ja pühendunud kokad,” sõnas Demjanov ja hindab, et võistlus tuleb sel korral väga põnev, sest kõik kandidaadid on ülimalt motiveeritud ja innustunud Eesti kokakunsti viimisel maailma areenile.
Bocuse d'Or on maailma kõige prestiižikam kokakunstivõistlus, mida nimetatakse sageli ka kulinaariaolümpiaks. Selle kutsus 1987. aastal ellu maailmakuulus Prantsuse meisterkokk Paul Bocuse. Inspireerituna spordiürituste kaasahaaravast atmosfäärist, otsustas Paul Bocuse korraldada meelalahutusliku vaatemängu, mille fookuses oleks kokakunst ja tippkokkade meisterlikkus. Bocuse d'Ori finaalvoor toob iga kahe aasta järel Paul Bocuse’i kodulinna Lyoni 24 parimat kokka üle maailma, kes valmistavad pealtvaatajate silme all oma võistlustööd. Eestil on unikaalne võimalus võõrustada Euroopa võistlusvoori 2020. aasta juunis Tallinnas.
Eesti kokkade eelvoor toimub neljapäeval, 6. juunil sel aastal Tallinna Teeninduskoolis, kus publikul on võimalus ka kohapeal kaasa elada.
Piret Pusse on võitnud aasta koka tiitli ja pidanud kokaametit ligi kümmekond aastat. Hetkel töötab restoranis Noot, Pärnus. Vladislav Borovik on omandanud hariduse Tallinna Teeninduskoolis, osalenud Bocuse d’Or Euroopa võistlusel 2017. aastal abikokana. Hetkel töötab restoranis Art Priori, Tallinnas. Artur Kazaritski teekond kokana algas Tallinnast ja on viinud teda erinevatesse riikidesse tööle. Viimased kolma aastat töötab 3 Michelini tärniga restoranis Geranium Kopenhaagenis, Taanis. Ivan Derizemlja on õppinud Pärnumaa Kutsehariduskeskuses, osalnud mitmel kokandusvõistlusel Eestis. Töötab praegu restoranis CRU koos Bocuse d’Or 2015 kandidaadi Dmitri Haljukoviga. Alexander Gureev on lõpetanud Tallinna Teeninduskooli ja omab Le Cordon Bleu diplomit Londonist. Töötab hetkel Norras, Oslo hotellis Bristol. Kaido Metsa on varasemalt edukalt võistelnud mitmel kokanduskonkursil. Kokana alustas tööd restoranis Egoist ja täna on peakoka rollis restoranis Juur, Tallinnas.
Bocuse d’Or Eesti pressiteade 9.4.2019