Bocuse d'Or Eesti esitles pärlkana

26.11.2014 |

25. novembril esitleti Tallinnas Kulinaaria Instituudis järgmise aasta jaanuaris Lyonis toimuva Bocuse  d'Or kokandusvõistluse võistlustoorainet - pärlkana. Esitluse viis läbi Dimitri Demjanov, aukülalistena olid kohal Rootsi Chef Jonas Lundgren ja Eesti pärlkana kasvataja Tiina Mardisoo. Pärlkanast valmistasid erinevaid roogi finaalvõistlusel Eestit esindav Dmitri Haljukov (restoran Cru) ja tema commis chef Dmitri Fjodorov (restoran Ribe), seda kõike eestlaste treeneri Manu valvsa silma all. Ajakirjanikele pakuti proovimiseks näiteks pärlkana kintsulihast, vasika harknäärmest ja kukeseentest tehtud vorsti, samuti mürklitega pärlkanaterriini. 

Dmitri Haljukov esindab Eestit 27-28. jaanuaril 2015 Bocuse d'Ori finaalvõistlusel Prantsusmaal Lyonis, olles saavutanud tänavu mais Stockholmis Bocuse d'Or Europe võistlusel auväärse 8. koha. Finaalvõistlusel osaleb 24 riiki üle kogu maailma. 

Bocuse d'Or Estonia on valinud tänavuseks teemaks Fabergé muna - nimelt on Pärnus sündinud nii Eesti esindaja Dmitri Haljukov kui ka kuulsa Karl Fabergé isa, juveliir Gustav Fabergé. 

 

postitatud 26.11.2014 08:12 LISA KOMMENTAAR

Kommentaarid