Atria Eesti AS: Pikk ja soe suvi kasvatas möödunud aastal grilltoodete müüki

Jätkuvalt hoiab Eestis grilltoodete suurimat turuosa Atria Eesti AS. Aastakümneid on müügiedetabelite tipus püsinud Maks & Mooritsa Maitselt mahe grillvorst ning Šašlõkk klassikalises marinaadis. Taoline müügiedu kinnitab, et tarbija eelistab jätkuvalt traditsioonilisi ja välja kujunenud lemmikuid. Algavale hooajale läheb Atria Eesti AS vastu 11 uue grilltootega.

"Kui marineeritud lihade kategooria müük tõusis möödunud suvel võrreldes aasta varasema perioodiga 16%, oli šašlõki müügikasv samal võrdlusperioodil veelgi suurem - 28%. Sellest 65% moodustasid sealihast tooted ja 35% kanalihast,“ märkis Laande. Maks & Mooritsa Broilerišašlõkk klassikalises marinaadis tunnistati uuringufirma Nielseni poolt 2021. aasta parimaks lihakategooria uudistooteks.

Uuel hooajal lisandub Maks & Mooritsa grilltoodete sortimenti 11 uudistoodet. Poodidesse jõuab Maks & Mooritsa šašlõkk keefiri marinaadis, mis valmistatud kaelakarbonaadist. “Šašlõkk on Eestimaa inimese suvine rahvustoit, mis kuulub traditsiooniliselt grillpidude ja erinevate kokkusaamiste menüüsse. Naturaalne keefir annab lihale pehmuse ja lisab maheda maitsenüansi,“ tutvustas Meelis Laande.

Tõelise klassika austajatele mõeldes üllatab lihatootja šašlõkiga punases marinaadis, kus sea abalihast valmistatud suvetootele annavad maitsesuuna paprika ja tšilli.

Igal hooajal oleme valikusse lisanud välisfileest grilltooteid, mis on sobilikud inimestele, kes jälgivad figuurisõbralikku menüüd. Nii täieneb valik Maks & Mooritsa Kaukaasiapärase šašlõkiga välisfileest. "Väherasvasest seavälisfileest valmistatud šašlõkile loovad maitsebuketi rohke sibul, petersell ja pipar, mida on marinaadi lisatud mõõdukalt, arvestades meie tarbijate välja kujunenud eelistusi teravuse osas,“ tutvustas Laande.

Õhemast õhem grill-liha on maiuspala neile, kes samuti hindavad vähem rasvaseid grillroogi. Valmistatud õhukestest välisfilee viiludest ja klassikalise maitsestusega, mille pehmendamiseks on lisatud õli.

Esmakordselt on Maks & Mooritsa sortimenti lisandunud ainulaadsed kooritud grillvorstid, mis kannavad nime Bremeni grillvorstid. Klassikalise maitsestusega liharohked vorstid sobivad hästi söömiseks iseseisva roana kui ka hot-dogi või võileiva lisandina.

Nii Maks & Mooritsa Tailihast toorvorstikesed kui Murulaugu toorvorstikesed on ainulaadsed grilltooted Eestis, sest need on valmistatud unikaalse tehnoloogia abil ja pakendatud karpi ühekaupa. Laande sõnul on toorvorstikestel kõrge lihasisaldus- Tailihast toorvorstikestel 91% ja Murulaugu toorvorstikestel 90%. Murulaugust on viimastel aastatel saanud üks populaarsemaid maitsesuundi toiduarenduses.

Kodusarja täiendusena jõuavad lettidele Maks & Mooritsa Kodu grillvorstid, mille maitset kujundab röstitud sibul.

Grillribi austajad saavad rõõmustada kahe uudistoote üle. Maks & Mooritsa klassikaline grillribi on valmistatud kitsatest ribiplaadi lõikudest ning on ribile omases magus-vürtsikas marinaadis. Eelküpsetatud Smokey-BBQ ribi on mugavustootena eelküpsetatud madalal temperatuuril ca 3 h. Sea küljeribi on magus-suitsuse noodiga BBQ kastmes.

Toekama grilltoote armastajatele mõeldes toob Maks & Moorits turule Buffalo grillpeekoni ehk rammusad peekonilõigud, mille maitse kujundavad paprika, sinep ja erinevad vürtsid.

"Kindlasti kujundab jätksuutlikkus aina enam tarbija ostuotsuseid, mistõttu oleme oma grilltoodete pakendile lisanud üleskutse pakendite sorteerimiseks,“ ütles Laande.

Pressiteade
postitatud 14.04.2022 10:08 LISA KOMMENTAAR

Kommentaarid