Appi, kõht on tühi! Kui kedagi teist kodus ei ole, tuleb ise kööki minna ja midagi maitsvat valmistada. Nende kaante vahele on kirja pandud nii sajanditaguste igapäevatoitude retsepte kui ka modernsemaid klassikuid, mis pakuvad rõõmu ja maitseelamust lastele ja suurtele.
Autor Kati Ambo-Vaheri peres kasvab kaks last, 10-aastane tütar ja 7-aastane poeg, kes köögis erinevate raskusastmetega toitude valmistamisel oma kätt proovivad. Retseptivalik ongi kokku pandud laste ja nende sõprade soovide põhjal ning toob esile ka autori enda lapsepõlvelemmikud.
Peatükid jagunevad teemadeks:
Lisaks lühikesele ja konkreetsele valmistamisjuhendile kirjeldab autor põhjalikult erinevaid võtteid ja meetodeid, kuidas toitu arukamalt valmistada. Samuti leidub kasulikke nippe, mida köögis toimetamiseks meelde jätta.
Raamat on suurepärane juhend noortele, kes astuvad oma esimesi samme köögikunsti maailmas, neile, kes soovivad keerukamate retseptidega kätt proovida ja mõistagi ka neile, kes taas kord lapsepõlve toite nautida soovivad.