Gianni restorani vahemerehõnguline õhkkond sobitub selle roaga kui valatult. Toiduelamusele lisab vürtsi serveerimine – lauda tuuakse terve meriahven, mis kliendi silme ees lusika ja kahvliga soolast puhastatakse ja fileeritakse. Kalale tuuakse seltsiks mõnusa mekiga köögivilja-julienne. Soolakestas küpsetatult meriahven on maitselt nii puhas, et ei vaja kõrvale muud kui klassikalist sidruni ja oliiviõli baasil valmistatud citronette-kastet.
Kõrvitsakreemis tuntav õrn apelsin ja ingver annavad mõnusat vürtsi ning kahel eri viisil marineeritud virsikud loovad põneva koosluse. Kumkvaadi ehk kääbusapelsini tükikesed täiustavad kastet ning toetavad imeliselt roa staari – pealt karamelliseeritud ja seest kergelt roosakat pärlkanakoiba.
See on supp, mis viib sügisesse metsa jalutuskäigule! Rooga kaunistavad kergelt kollaka värvuse ja hapuka maitsega "kooretäpikesed", lisades sellele rikkalikku ja intensiivset maitset. Kiitused kokale, kes on julgenud supis kasutada neid seeni, mida leidub küll rohkesti Eesti metsades, aga mida tavaliselt restoraniköögis ei kasutata.
Ahjusoojal FARMi saial serveeritud Rae Meierei koorejuustu täiustab värskete maasikatega salat. Roog, mis paistab silma põneva tooraine kasutamise poolest ning kompab klassikalise magustoidu valmistamise piire. Ja kui hästi sobitub salatiga värske basiilik!
Suurepärane roog, mis peegeldab hästi Swissôteli restorani rahvusvahelist õhkkonda – kaheksajalg ja kammkarp, grillitud kurk, kumkvaat, kimchi stiilis vürtsikas lillkapsas ja homaarisupp grenadilliga. Kammkarpidel asetsevad röstitud kammkarbimaitselised krõpsud lisavad roale põnevust. Väga õnnestunud ja maitsetest tulvil roog, mida toetab suurepärane teenindus restorani sommeljeelt Jüri Viitalilt ja peakokalt Marko Sõmerilt.
Restorani peakokk Pensiri Pattanachaeng naeratab kõigile köögist möödujatele ning valmistab samal ajal oma kodukandi, Tai pealinna Bangkoki regiooni rahvustoitu – vokitud sealiha, basiiliku, küüslaugu, punase tšilli ja kõrvitsa stir-fry’d. Pensiri on säilitanud hästi Tai köögi autentsed vürtsid, millega äratab üles eestlaste mõnevõrra igava maitsemeele.
Kulinaarne meistriteos, kus on aupaistesse tõstetud juurseller. Pirnipüree põhjale asetatud ja soolaga küpsetatud juurseller on pandud paari trühvlipasta ja pruuni või sabayone’ga. Köögivilja-seene jus on intensiivse, sügava ja hõrgu maitsega. Suurepärane ja maitsev vegantoit, mis illustreerib hästi Eestis üha kasvavat trendi anda lihtsale toorainele intensiivseid maitseid.
See kahetsusväärselt vähe kasutatud kala teeb restoranis Ö uhke comeback’i! Võrdlemisi väike aga tubli särg, mida peakokk Martin Meikas mäletab hästi oma lapsepõlvest, on pandud taldrikule värskelt marineeritud tartar’ina, seltsiks musta leiva kreem ja hapupiim. Maitseb kui puhas Eesti loodus ja tummine must leib, mis saadab kalakõhu puljongist valmistatud jus. Kõrvale sobib hästi Tankeri pruulitud "Sauna Session" õlu.
Tallinna restoranide nädala kohti saab broneerida https://www.tallinnrestaurantweek.ee/, kus on välja toodud kõik Tallinna restoranide nädalal osalevad restoranid ning pakutavad lõuna- ja õhtusöögi menüüd. Tallinna restoranide nädala pakkumisi saab soetada üks päev enne lõuna- või õhtusööki, samale päevale pakkumisi osta ei saa.
Pressiteade 29.10.2018