“Suur rõõm on juba viiendat korda kampaanias osaleda”, sõnas Pühajärve Spa & Puhkekeskuse pubi peakokk Raigo Perv. “Valmistume alati aegsasti, et pakkuda külastajaile võimalikult ehedat ja kohalikku toorainet ning põnevaid maitseelamusi. Meie menüü põhirõhk on sel aastal restoranide menüüdes üsna harvaesineval kopralihal ning Eesti metsakullal – kukeseentel. Ootame proovima!”
200 ml köögikoort/vahukoort
200 g sulajuustu
100 ml seenepuljongit
200 g kukeseeni
50 g mugulsibulat
10 g toiduõli
200 g cappuccino piim
persillade
riivitud parmesan
Esmalt valmista juustukaste. Selleks vala potti seenepuljong ja lase keema tõusta. Lisa sulajuust ja sega, kuni see on lahustunud. Alanda kuumust ja lisa pidevalt segades köögikoor/vahukoor. Jätka segamist, kuni kaste pakseneb (kuni 15 min). Jälgi, et podisedes keema ei läheks!
Eraldi pannil prae tükeldatud mugulsibul klaasjaks, seejärel lisa pannile ka kukeseened. Kuumuta seened läbi, kuid ära lase kogu seentest eraldunud vedelikku aurustuda – see annab hea maitse.
Lisa nüüd sibula-seenesegu juustu-koorekastmele ja kuumuta kõike koos pidevalt segades veel 6-10 min.
Valmista piimavaht. Kõige parem on seda teha kohvimasinaga, millel on eraldi piimavahustaja, kuid saab ka käsitsi. Selleks kuumuta piim (ära lase keema minna!), pane kõrgesse kitsasse nõusse ja vahusta saumiksriga.
Serveerimine – pane supp sobivasse nõusse, lisa supilusikatäis piimavahtu, persilladet ja riivitud parmesani. Juurde võib ampsata kadakaleiba.
“Metsast taldrikule” kestab 1.-17. novembrini ning kampaaniast võtab osa rohkem kui 60 erinevat Jõgevamaa, Tartumaa, Põlvamaa, Võrumaa, Valgamaa ja Viljandimaa kohvikut ja restorani. Kõik osalejad ja erimenüüd leiab kampaania kodulehelt www.metsasttaldrikule.ee.