Tänavuste “Metsast taldrikule” erimenüüde hulgast leiab laia valiku sügissaadusi nagu seened, metsmarjad ja ulukiliha. Eksootilisemate valikutena saab mekkida tammetõrusid, kuusevõrseid ja kopraliha. Uudseid maitseelamusi pakuvad toidukohad Tartu linnas ja Tartumaal, Jõgevamaal, Põlvamaal, Viljandimaal, Võrumaal ja Valgamaal.
Kampaania korraldaja, Lõuna-Eesti Turismiklastri juhi Kanni Kallastu sõnul on “Metsast taldrikule” eesmärk aidata kaasa piirkonna toidukultuuri arengule, tõsta esile väärtuslikku kohalikku toorainet, suurendada toidukohtade külastatavust ning toetada piirkonna väiketootjaid.
“Kampaania on saanud väga populaarseks ja oodatuks. Osalejate arv on kasvuteel ning menüüd on järjest julgemad ja omanäolisemad. Ootame põnevatest toiduelamustest osa saama gurmaane nii Eestist kui ka Lätist,” sõnas Kallastu.
“Metsast taldrikule” erimenüüde hind jääb vahemikku 27–32 eurot ning sisaldab kahte käiku koos peakoka tervitusega. Kõik osalejad ja menüüd leiab kodulehelt metsasttaldrikule.ee. Kampaania kestab 1.-17. novembrini.
Lõuna-Eesti maitsete nädalat korraldavad Lõuna-Eesti Turismiklaster, Tartu linna ettevõtluse arengu osakond, Jõgevamaa Koostöökoda ja Viljandimaa Arenduskeskus.
Tartu Linnavalitsuse pressiteade 14.10.2024