Eesti Vabariigi presidendi vastuvõtu menüü 2024

Külalistele on maitsmiseks 41 erinevat suupistet, millest 7 on magusad. Kokku valmistatakse 14 200 soolast ja 3200 magusat ampsu.

2024. aastal pakkusid vastuvõtul kokad järgmiseid suupisteid:

Taigo Lepik, Vabariigi Presidendi Kantselei, peakokk

  • Frank Kutter pekk | fermenteeritud küüslauk | Kotzebue leib
  • Peipsi suitsulatikas | küdoonia | mädarõigas
  • Muhemahe porgand | kukeseen | hirss

Timo Siim, Stenbocki Maja peakokk

  • Liivimaa lihaveise picanha / Andre Grand / Loona Talu kanepileib
  • Võrtsjärve koha / juurseller / šalott
  • Austerservik / karulauk / tatar

Jevgeni Kolikov, Topmaitsed, peakokk ja omanik

  • Profitrool pardi-mousse ja astelpaju-sibulamarmelaadiga
  • Karamelliseeritud kaalikas ja bbq sealiha
  • Kartulipesa kurgikreemi ja õrnsuitsulõhega
  • Kapsaraviool ja kuivatatud tomat, tilli ki tolm

Helena Höövelson, "Aasta Noorkokk 2023" 2. koht, noorkokk ja õpilane

  • Verikäkikoogil mädarõikatarrend kuusevõrsetega
  • Tartlet peedi-tartari ja küüslaugu-juustukreemiga
  • Vürtsikilu ja tatrapopkorn

Maksim Ivanuškin, "Aasta Kokk 2023" 1. koht, Kogu Resto ja Pagar vanemkokk

  • Loona mõisa kilu / köömneleib / sinepiremulaad / marineeritud apteegitill / kapparid
  • Pähkla forelli gravlax / kalamari / soolakurgid / suitsutatud toorjuust / till
  • Välisfilee / sinepiseemned / anšoovisemajonees / kornišonid / Andre farm juust / korvike
  • Marineeritud õun / sibul/ kurk/ münt/ õunageel

Urpo Reinthal. Ylicool Catering, peakokk ja omanik

  • Käsitöö krõbedikus porgandi-pastinaagi quiche amps/ musta küüslaugu chimichurri kreem/ värske münt
  • Seemnetega YliCooli käsitöö õlleõhik/ ebaküdoonia-ürdimajonees/ suitsutatud Peipsi rääbis / siiamari
  • Põdraliha tartar/ YliCooli särtsakas Peipsi sibulamoos /kanepi seemnetega käistööleib / suitsutatud vutimuna /Andre talu kadakajuust

Jevgeni Ševtšuk, Nordic Catering, peakokk

  • Järveotsa vutikoib kõrvitsasinepiga kirsi-kadaka maitselise glasuuriga
  • Mägihõrnase tartalett suitsutatud seapõse-relishi ja suhkruherneremulaadiga
  • Mini kollase peedi tatin, Nopri talu pruun juustu toffee, karameilseeritud aniisiseemnetega.

Märten Sepp, Pöide Grillhouse, peakokk

  • Järveotsa vutikoib kõrvitsasinepiga kirsi-kadaka maitselise glasuuriga
  • Mägihõrnase tartalett suitutatud seapõse relishi ja suhkruherne remulaadiga
  • Mini kollase peedi tatin, Nopri talu pruun juustu toffee, karameilseeritud aniisi seemnetega.

Monika Peebo, Viru talu koduresto / omanik, peakokk ja Mulgimaa piirkonna toidu edendaja

  • Kanepitempi trühvel kuivatatud brokoli-hapukapsanäksil marineeritud kukeseenega
  • Mulgikuues lambaliha pirukas, jõhvikas
  • Aurutatud koha kreem marineeritud sinepiseemnete ja tilliõliga

Mart Kukk, Villa Wesset / Aasta peakokk Silverspoon, peakokk

  • Küpsetatud maapirn, porgandimajonees, maapirnikrõps, sibulamoos
  • Pikalt küpsenud põdrakeel, kartul, kapsakreem, sinep, kartulitolm
  • Kohafilee, vahvel, tillimajonees, kuivatatud munakollane, forellimari

Lauri Ööpik, Royal Catering, peakokk ja omanik

  • Rebitud liha rillette seene-duxelliga käsitöö mustal leiva
  • Porgandipliin, kollase porgandi kreemi, lilla porgandi tartari ja laimi-ingveri geeliga
  • Herne-porgandi kuubik porru ja rohelise sibula majoneesiga

Kaire Raba, Haapsalu Kutsehariduskeskus, kutseõpetaja

  • Kihiline küpsis pohla-jõhvikamoosiga
  • Mini moorapea krõbeda rukkileiva puruga
  • Lääne-Eesti pehkinud kasekänd
  • Puff vaarikaželee ja rukkikamakreemiga

Dmitri Filippov, Ida-Virumaa Kutsehariduskeskus Jõhvi õppekoht, kutseõpetaja

  • Mustikapuhv – tuuletasku, mustikakreem, sidrunivõie, valge šokolaad, mustikabiskviit
  • Kõrvitsatrühvlid - valge šokolaad, toorjuust, apelsinikoor, pohl ja suhkruvatt
  • Tart tšiiaseemnetega – liivatainakorvike, mango-virsikupüree, tšiiaseemned, kookospiim, puuviljamari, rosmariin
Nami-Nami retseptikogu®
postitatud 24.02.2024 11:18 LISA KOMMENTAAR

Kommentaarid