50 maailma parimat restorani 2018. aastal

Tänavused 50 maailma parimat restorani tehti teatavaks 19. juunil Bilbaos Hispaanias toimunud pidulikul tserermoonial. Teist korda sai maailma parima restorani tiitli Massimo Bottura restoran Osteria Francescana Itaalias Modenas.

Konkursi peasponsoriteks on S.Pellegrino ja Acqua Panna.

Jagame siinkohal parimatest parimate nimekirja. Esmalt on kirjas restorani nimi, siis asukoht, siis peakoka nimi ja eritiitel. 

Maailma 50 parimat restorani 2018:

  1. Osteria Francescana, Modena (Itaalia), peakokk Massimo Bottura | Parim restoran Euroopas, Parim restoran maailmas 
  2. El Celler de Can Roca, Girona (Hispaania), peakokk Joan Roca
  3. Mirazur, Menton (Prantsusmaa), peakokk Mauro Colagreco
  4. Eleven Madison Park, New York (USA), peakokk Daniel Humm | Parim restoran Põhja-Ameerikas
  5. Gaggan, Bangkok (Taimaa), peakokk Gaggan Anang | Parim restoran Aasias
  6. Central, Lima (Peruu), peakokk Virgilio Martínez Véliz | Parim restoran Lõuna-Ameerikas
  7. Maido, Lima (Peruu), peakokk Mitsuharu "Micha" Tsumura  
  8. Arpège, Pariis (Prantsusmaa), peakokk Alain Passard
  9. Mugaritz, San Sebastian (Hispaania), peakokk Andoni Luis Aduriz
  10. Asador Etxebarri, Atxondo (Hispaania), peakokk Victor Arguinzoniz
  11. Quintonil, Mexico City (Mehhiko), peakokk Jorge Vallejo
  12. Blue Hill at Stone Barns, Tarrytown (USA), peakokk Dan Barber
  13. Pujol, Mexico City (Mehhiko), peakokk Enrique Olvera
  14. Steirereck, Viin (Austria), peakokk Heinz Reitbauer
  15. White Rabbit, Moskva (Venemaa), peakokk Vladimir Mukhin
  16. Piazza Duomo, Alba (Itaalia), peakokk Enrico Crippa
  17. Den, Tokyo (Jaapan), peakokk Zaiyu Hasegawa | Kõrgeim ronija
  18. Disfrutar, Barcelona (Hispaania), peakokad Oriol Castro, Eduard Xatruch & Mateu Casañas | Parim uustulnuk 
  19. Geranium, Kopenhaagen (Denmark), peakokk Rasmus Kofoed | Art of Hospitality Award
  20. Attica, Melbourne (Austraalia), peakokk Ben Shewry | Parim restoran Australaasias
  21. Alain Ducasse au Plaza Athénée, Pariis (Prantsusmaa), peakokk Alain Ducasse
  22. Narisawa, Tokyo (Jaapan), peakokk Yoshihiro Narisawa
  23. Le Calandre, Rubano (Itaalia), peakokk Massimiliano Alajmo
  24. Ultraviolet, Shanghai (Hiina), peakokk Paul Pairet
  25. Cosme, New York (USA), peakokk Daniela Soto-Innes
  26. Le Bernardin, New York (USA), peakokk Éric Ripert
  27. Boragò, Santiago (Tšiili), peakokk Rodolfo Guzman
  28. Odette, Singapur, peakokk Julien Royer
  29. Alléno Paris at Pavillon Ledoyen, Pariis (Prantsusmaa), peakokk Yannick Alléno
  30. D.O.M., Sao Paulo (Brasiilia), peakokk Alex Atala
  31. Arzak, San Sebastian (Hispaania), peakokk Juan Mari Arzak
  32. Tickets, Barcelona (Hispaania), peakokk Fran Agudo
  33. The Clove Club, London (Suurbritannia), peakokk Isaac McHale
  34. Alinea, Chicago (USA), peakokk Grant Achatz
  35. Maaemo, Oslo (Norra), peakokk Esben Holmboe Bang
  36. Reale, Castel di Sangro (Itaalia), peakokk Niko Romito 
  37. Restaurant Tim Raue, Berlin (Saksamaa), peakokk Tim Raue
  38. Lyle’s, London (Suurbritannia), peakokk James Lowe
  39. Astrid Y Gastón, Lima (Peruu), peakokk Gastón Acurio
  40. Septime, Pariis (Prantsusmaa), peakokk Bertrand Grébaut
  41. Nihonryori RyuGin, Tokyo (Jaapan), peakokk Seiji Yamamoto
  42. The Ledbury, London (Suurbritannia), peakokk Brett Graham
  43. Azurmendi, Larrabetzu (Hispaania), peakokk Eneko Atxa Azurmendi
  44. Mikla, Instanbul (Türgi), peakokk Mehmet Gürs
  45. Dinner by Heston Blumenthal, London (Suurbritannia), peakokk Heston Blumenthal
  46. Saison, San Francisco (USA), peakokk Joshua Skenes
  47. Schloss Schauenstein, Fürstenau (Šveits), peakokk Andreas Caminda
  48. Hiša Franko, Kobarid (Sloveenia), peakokk Ana Roš
  49. Nahm, Bangkok (Taimaa), peakokk Pim Techamuanvivit
  50. The Test Kitchen, Cape Town (Lõuna-Aafrika Vabariik), peakokk Luke Dale-Roberts | Parim restoran Aafrikas

Eripreemiad:

  • Peakokkade Valik (The Chef's Choice Award 2018): Dan Barber (USA)
  • Maailma parim kondiiter: Cédric Grolet (Prantsusmaa)
  • Ferrari Trento Võõrustamise Kunsti Preemia (The Ferrari Trento Art of Hospitality Award): Rasmus Kofoed, Geranium (Kopenhaagen, Taani) 
  • Kestliku restorani preemia (The Sustainable Restaurant Award): Azurmendi (Baskimaa, Hispaania).
  • Parim uustulnuk: Disfrutar (Barcelona, Hispaania)
  • Kõrgeim ronija: Den (Tokyo, Jaapan).
  • 50 Best BBVA Scholarship 2018: Jessie Liu  (Taiwan), peakokk Pim Techamuanvivit
  • Maailma parim naiskokk (elit Vodka World's Best Female Chef): Clare Smyth (Suurbritannia)   
  • Elutööpreemia (Diners Club® Lifetime Achievement Award): Gaston Acurio (Peruu)
  • Parima potentsiaaliga restoran (Miele One to Watch Award 2018) - pererestoran SingleThread (Põhja-California, kokad Kyle & Katina Connaughton)

Foto: FineDiningLovers

Nami-Nami retseptikogu®
postitatud 19.06.2018 02:17 LISA KOMMENTAAR

Kommentaarid


UrbanTurban
postitatud 24.06.2018 04:10

<p> Tunnistan ausalt üles, et näo suudan juurde mõelda vaid umbkaudu viiele neist. Teist sama palju oli neid, kelle nimi tuttav tundus, aga kes samas ajus ühtegi väga konkreetset seost ei tekitanud. Üllatavalt palju võõraid nimesid sedapuhku :D</p> <p>Nii et alustad "Tutvume Maailma Parimate Peakokkadega" sarja, Pille? Ma hea meelega aitan uurimustööga kaasa :D</p>