Aigar Vaigu teeb teaduskatseid soolaterade, mustikate ja köögihaamriga

Juba täna õhtul kell 18.15 ETV2 ekraanile jõudva koguperesaate "Magus Molekul" uutes episoodides saab nippe nii toiduvalmistamiseks kui ka lihtsate teaduskatsete tegemiseks. Saatesarja loomisel on eriliselt rõhku pandud pildikeele visuaalsele esteetikale.

"Magus Molekul" ühe saatejuhi Aigar Vaigu kinnitusel on loodusseaduste uurimine põnev ning lõbus. "Saadetes teeme katseid lihtsate vahenditega, mida leidub igas köögis - piisab paarist soolaterast ja munast või hoopis kartulist ja noast, et lastele füüsikat selgitada," lisab Vaigu. "Vanematel on suurepärane võimalus lapsi oma igapäevategevustesse kaasata ning samal ajal neile ka uusi teadmisi jagada - nii sirguvad nutikamad noored." Uutes episoodides on katsete tegemisel kasutusel ka mustikad, suhkrutükid, köögihaamer ja palju muud põnevat.

Sarja režissööri Ivan Pavljutskovi sõnul on episoodide valmimisel pööratud suurt rõhku visuaalsele esteetikale. "Meie võttemeeskond on väga kõrgel tasemel ja juba viiendat hooaega loome nii sisult kui vormilt ajatuid lastesaateid, mis on kvaliteetselt teostatud ning ka silmale "magusad" vaadata."

"Magus Molekul" saated on loodud 5-10-aastastele lastele ja nende vanematele. Viiendal hooajal on saatejuhtideks Aigar Vaigu ning Paula Särekanno, teaduskatseid aitavad läbi viia HK Unicorn Squad tüdrukud. Saated on eetris 4.-6. ja 11.-13. septembril kell 18.15 ETV2 kanalil. Hiljem on saated järelvaadatavad ETV2 ning Lasteekraan.ee veebilehtedel. Eelmised hooajad leiab https://lasteekraan.err.ee/1038700/magus-molekul.

2020. aastal pälvis saatesari Eesti Teadusagentuuri peapreemia teaduse ja tehnoloogia populariseerimise eest audiovisuaalse ja elektroonilise meedia abil.

Saatesarja toetavad Eesti Teadusagentuur, RaulWalter, HK Unicorn Squad, Regionaal- ja Põllumajandusministeerium, Tervise Arengu Instituut, Stockmann ja ETV2. Saate tootja on Black Plastic Media Productions OÜ, režissöör Ivan Pavljutskov, produtsent Maria Uppin, toimetaja Helen Saluveer.

Lisainfot leiab sarja Facebooki lehelt www.facebook.com/magusmolekul.

Foto autor: Kairit Leibold / ERR

Pressiteade
postitatud 04.09.2023 13:14 LISA KOMMENTAAR

Kommentaarid