Tallinki laevastiku uues buffet’-menüüs lisavad värvi ja vürtsi põnevad tänavatoidu maitsed

Alates tänasest, kolmapäevast, 12. aprillist 2023 lansseeritakse kõikidel Tallink Grupi laevadel uus buffet’ menüü, milles on kokku ligi 150 nimetust rooga, ning mis pakub rikkalikku valikut hõrke maitseelamusi igale maitsele Skandinaavia köögikultuurist Aasia maitseteni välja.

Tallinki laevastiku menuka Grande Buffet’ restoranide menüü vahetub traditsiooniliselt üks kord aastas kevadeti, hooajalist värskust pakuvad menüü raames aasta lõikes vahelduvad teemalauad. Kevad-suvisel reisimise kõrghooajal kutsub buffet’ restoranide külastajaid uusi maitseid avastama põnev tänavatoidu teemalaud, mille hõrgutiste seast leiab ka paljude lemmikud sushi, takod ja paella. Uus menüü kutsub nautima rikkalikku valikut mereande, mitmesuguseid kala- ja liharoogi, erinevaid salateid, taimseid ja vegan roogi, mille kõrvale pakutakse laia leivavalikut mitmesuguste leivamääretega ning suurepärase toiduelamuse lõpetuseks on i-le täpiks juustuvalik. Lapsi rõõmustab eraldi lastemenüü ja igas vanuses maiasmokkasid ootab ahvatlev magustoidulaud koos jäätisebaariga. Kuigi teemalaud kuulub vaid kruiisilaevade restorani Grande Buffet valikusse, rõõmustab tänavatoidu teemalaualt pärit sushi sel korral ka ettevõtte shuttle kiirlaevade Delight Buffet restorani külastajaid.

Tallink Grupi laevastiku loov-peakoka Joonas Maunula sõnul on uue menüü inspiratsiooniks erinevate maailma köögikultuuride maitsed, samuti on tähelepanu keskmes taimsed ja vegan toidud, ning senisest suurem rõhk kohalikule toorainele.

"Soovime pakkuda oma headele külastajatele uusi ja põnevaid maitseid maailma eri paigust, kuid samuti peame väga oluliseks ka oma koduse Läänemere rahvaste toidutraditsioonide au sees hoidmist,“ avab Maunula uuenenud Tallinki laevade buffet’ menüü tagamaid. "Tänavatoidud sobivad oma olemuselt ideaalselt just perereiside täiustamiseks, sest igaüks – nii täiskasvanu kui laps, saab ise oma lemmikud enda maitse-eelistuste järgi meelepäraselt kokku panna, olgu selleks siis näiteks tako või bao-kukkel,” rääkis Maunula.

Uue menüü koostamisel on võtmeküsimuseks tooraine maksimaalne värskus, mistõttu uute roogade loomisel otsitakse võimalusi hankida võimalikult palju kohalikku toorainet. "Kasutame kohalikke tarnijaid nii palju kui võimalik. Suurem osa meie menüüs kasutatavast heeringast ja räimest on kohalik - püütud Edela-Soomest, suitsujuust on pärit Eestist, köögiviljad tulevad Rootsist, Soomest ja Eestist,“ selgitab Maunula. "Lisaks sellele, et kasutame oma menüüs võimalikult palju kohalikku ja kestlikult hangitud tooranet, pingutame ka selle nimel, et vähendada toidu raiskamist, mistõttu serveerime ka oma uue buffet’ menüü roogi võimalikult palju individuaalsete portsjonitena, mis ühelt poolt vähendab toidu raiskamist, teisalt on aga kaasaegne ja kaunis viis külalistele toite serveerida“, lisas Maunula.

"Meie laevade uus buffet’ menüü on mitmekülgne, maitseküllane ning värsket kohalikku ja hooajalist toorainet väärtustav, mis pakub igale restoranikülalisele laia valikut roogi nautimiseks, sealjuures arvestades külaliste erinevate soovide ja toidueelistustega. Seega kutsun kõiki hea toidu sõpru meie uut buffet’ menüüd maitsma ja soovin kõikidele gurmaanidele: "Head isu“ ning maitsvate kohtumisteni Tallinki laevade buffet’ restoranides!“ lisab Maunula.

Tänavatoidu teemalaua hõrke maitseid saab nautida kõikidel Tallinki laevadel buffet’ restoranides Grande Buffet ja Delight Buffet alates 12. aprillist. Broneeri merereis ja buffet’ restorani eine ettevõtte veebilehelt: tallink.ee

Vaata lähemalt Tallinki laevade uut buffet’ menüüd laevade kaupa:

AS Tallink Grupp on üks juhtivaid reisijateveo- ja kaubaveoteenuste pakkujaid Läänemere regiooni põhjaosas. Ettevõttele kuulub 15 alust ning see opereerib Tallinki ja Silja Line’i kaubamärkide all mitmeid Läänemere parvlaevaliine. Tallink Grupi aktsiad on noteeritud Nasdaq Tallinna börsil ja Nasdaq Helsingi börsil. www.tallink.com

Tallink Grupi pressiteade 12. aprill 2023. Fotod: Ken Tulp

Pressiteade
postitatud 12.04.2023 10:05 LISA KOMMENTAAR

Kommentaarid