“Metsast taldrikule” toob novembris Lõuna-Eestisse metsikud toiduelamused

27.10.2022 |

Novembri esimesel poolel toimub juba kolmandat korda Lõuna-Eesti maitsete nädal “Metsast taldrikule”. 3-13. novembrini saab veidi enam kui poolesajas söögikohas nautida põnevaid kahekäigulisi erimenüüsid, mille toitudesse on oskuslikult sobitatud Eestimaa sügis.

"Metsast taldrikule" nädala eesmärgiks on suurendada hallil ja porisel ajal toitlustusettevõtete külastatavust, tõsta esile kohalikku toorainet ning toetada piirkonna toidukultuuri ja väiketootjaid. Toiduhuvilisi oodatakse 54 kohvikus ja restoranis Tartumaal, sh Tartu linnas, Jõgevamaal, Põlvamaal, Viljandimaal, Võrumaal ja Valgamaal. Kõikide osalejate ja menüüdega saab tutvuda kodulehel www.visitsouthestonia.com/metsasttaldrikule. Nädal on ka Facebookis. Erimenüü hind jääb vahemikku 21 – 24 eurot ning sisaldab kaht käiku ning peakoka tervitust. Kuna kõik kohad ei paku erimenüüd iga päev, on vajalik eelnevalt sobiv päev ja kellaaeg välja valida ning broneerida.

Maitsete nädal on varasematel aastatel toonud päris palju põnevust ja uusi maitsekombinatsioone, sest kokad katsetavad toite, mida tavamenüüdes ei kohta. Taldrikutele jõuavad tuttavad metskits ja põder, aga ka karu. Mõistagi on palju marjade ja seentega roogasid. Kuna nädal on tegelikult 11-päevane ning sinna jääb kaks nädalavahetust, on see hea aeg tulla Lõuna-Eestisse ka kaugemalt.

Lõuna-Eesti maitsete nädalat korraldavad Lõuna-Eesti turismiklaster, Tartu linn, SA Tartumaa Turism, Tartu Ärinõuandla, Jõgevamaa Koostöökoda, Jõgevamaa Ettevõtlus- ja Arenduskeskus, Põlvamaa Arenduskeskus, SA Valgamaa Arenguagentuur, Võrumaa Arenduskeskus ja Viljandimaa Arenduskeskus.


postitatud 27.10.2022 00:00 LISA KOMMENTAAR

Kommentaarid