Tallinki uus gurmeemenüü esitleb menukaid Põhjala sügisesi maitseid aasiapärases võtmes

Tallinki uus gurmeemenüü esitleb menukaid Põhjala sügisesi maitseid aasiapärases võtmes

Tallink Grupp annab teada, et kummardusena kõikidele toidukultuuri austajatele on ettevõtte Tallinna-Stockholmi ja Helsingi-Stockholmi laevaliinidel sõitvatel laevadel võimalik nautida uut viiekäigulist gurmeemenüüd Menu Nordic. Menüü, mille autoriks on ettevõtte laeva Silja Serenade’i peakokk Sami Leino, esitleb menukaid maitseküllaseid Põhjala sügisesi maitseid sedapuhku aasiapärases võtmes, ning uut gurmeemenüüd saab nautida ettevõtte laevadel kuni 2. aprillini 2023.

Gurmeemenüüd, mida pakutakse ettevõtte kruiisilaevade Silja Serenade’i ja Silja Symphony pardal restoranis Bon Vivant ja laeva Baltic Queen’i pardal Gourmet’ restoranis, uuendatakse kaks korda aastas ja seda saab nautida ka viiekäigulise veganversioonina.

Silja Serenade’i peakoka Sami Leino eestvõttel algas uue gurmeemenüü väljatöötamine juba käesoleva aasta aprillikuus, ühtlasi on tegemist esimese menüüga, mis on loodud Sami Leino juhtimisel laeva Silja Serenade’i peakokana.

”Gurmeemenüüd võib õigusega pidada meie laevastiku menüüde kulinaarseks lipulaevaks. Paljude meie gurmaanidest reisijate jaoks on seda menüüd maitsta omaette põhjus laevareisile tulla ja ka kogu reisi kõrghetk,” ütles Sami Leino, laeva Silja Serenade’i peakokk ja autor.

“Uut gurmeemenüüd luues oli minu eesmärk rakendada väljapaistev Soome kokakunsti tehnika, mida Silja Serenade’i kokkade tiim meisterlikult valdab, aasiapärasesse võtmesse,” selgitas Leino. “Olles töötanud meie laevastiku mitmete laevade köögimeeskondades, olen märganud, et meie restoranide külalised armastavad traditsiooniliselt koha ja sealiha, aga samuti ka Aasia kööki. Mul on hea meel, et meie klientide rõõmuks saame astuda sügishooajale vastu minu ja mu kokkade tiimi ühisloomena sündinud menüüga, mis ühendab endas meie külaliste lemmikelemendid kaunilt üksteist täiendama - pakkudes värskusest, särtsakusest ja suurepärasest umami-maitsest pakatavat terviklikku maitseelamust, sealjuures liigselt rõhumata koostisosade sügisust,” ütles Leino.

Ettevõtte Tallinki ja Silja Line’i laevade Bon Vivant ja Gourmet restoranides pakutavat gurmeemenüüd uuendatakse kaks korda aastas hooajalisuse põhimõttel ja menüü tooraineid valides hangitakse need nii kohalikult kui võimalik.

”Uue gurmeemenüü staarkomponendid - koha, lehter-kukeseen ja seapõsk on pärit Rootsist ja tuha-valgehallitusjuust tarnitakse meile Soomest. Tuunikala, mida pakume, on püütud kestlikult ja see on MSC-sertifitseeritud. Prantsuse mandlikoogike, mida serveerime desserdi osana, valmib meie laevakokkade poolt,” lisab Leino.

Menu Nordic

Seesamituunikala, lehter-kukeseen ja yuzu-majonees

Kergelt suitsutatud koha, maapirnipüree ja sidrunheina kaste

Ingveriga glaseeritud seapõsk ja šitaakerisoto

Soome tuha-valgehallitusjuust ja papaia tšatni

Popkorni jäätis, Prantsuse mandlikoogike ja soolakaramellikaste

Menu Nordic vegan

Peeditartar, kapparid ja laimikaste

Suitsutatud kuningservik, pastinaak, valged oad

Maapirn, trühvlirisoto ja lehtkapsas

Cashew Blue ja papaia tšatni

Grillitud ananass, kookospiimajäätis ja šokolaadikaste

Viiekäigulise menüü hind on kokku 79 eurot ilma jookideta. Menüü iga roa juurde on laeva sommeljee kokku sobitanud ka valitud veinid, veinivaliku maksumus on 45 eurot.

Gurmeemenüü Menu Nordic on saadaval ettevõtte laevade pardal 2. aprillini 2023.

Fotod: Kajsa Göransson

AS Tallink Grupp on üks juhtivaid reisijateveo- ja kaubaveoteenuste pakkujaid Läänemere regiooni põhjaosas. Ettevõttele kuulub 14 alust ning see opereerib Tallinki ja Silja Line’i kaubamärkide all mitmeid Läänemere parvlaevaliine. Tallink Grupi aktsiad on noteeritud Nasdaq Tallinna börsil ja Nasdaq Helsingi börsil. www.tallink.com

Tallink Grupi pressiteade 16.9.2022

Pressiteade
postitatud 16.09.2022 10:34 LISA KOMMENTAAR

Kommentaarid