Eesti Parima Toiduaine konkursi hindamiskomisjon alustab tööd

Täna ja homme toimuvad Eesti Parima Toiduaine konkursi hindamised, kus valitakse eri kategooriate parimad tooted, mis edaspidi pakendil konkursi hõbemärki kanda saavad.

Hindamiskomisjon valib täna võitjad piimatoodete, kastmete, valmistoodete, teraviljatoodete ja magustoitude hulgast. Komisjoni kuuluvad toitumisteadlased, kaubanduskettide ostujuhid, ajakirjanikud ja teised toiduvaldkonnaga seotud inimesed.

"Sel aastal on hindamiskomisjoni töö korraldamine äärmiselt pingeline – koroonaviiruse ohu tõttu oleme vähendanud hindajate ja kohapeal toimetava abimeeskonna inimeste arvu ning kehtestanud hindamisprotsessile ranged ohutusnõuded. Testime kõiki komisjoni liikmeid enne hindamise algust koroonaviiruse suhtes ning jälgime, et ruumis oleks tagatud inimeste hajutatus. Maitsmiste eelsel ja vahepealsel ajal kannavad hindajad maski,“ kirjeldas Toiduliidu juhataja Sirje Potisepp hindamise korraldust.

Komisjon hindab toodete puhul nende maitset, lõhna ja konsistentsi, välimust, aga ka tervislikkust, pakendit, uudsust ja müügiedu. Konkursi hindamiskomisjoni tegevust juhib Toidu- ja Fermentatsioonitehnoloogia Arenduskeskuse toiduteadlane Rain Kuldjärv. "Hindamiskomisjon on sel aastal küll väike, kuid tegu on äärmiselt hoolikalt valitud toiduvaldkonna tippekspertidega ning olen kindel, et nende valikut saab usaldada,“ sõnas Potisepp.

Ühtekokku osaleb tänavu Eesti Parima Toiduaine konkursil 181 Eesti toiduainet ja jooki. Esimesel hindamispäeval on kõige tihedam konkurents valmistoodete kategoorias, kuhu esitati 16 toodet. "Seoses restoranide ja toitlustusasutuste sulgemisega on eestimaalased hakanud rohkem ostma poe valmistooteid, mille abil kogu pere kiiresti ja maitsvalt kõhu täis saab. Valmistoodete kategooria on viimase aastaga jõudsalt edasi arenenud ja turule on tulnud väga palju põnevaid tooteid, millest paljud väärivad esiletoomist nii oma maitseomaduste kui ka tervislikkuse poolest,“ kommenteeris Potisepp.

Kolmapäeval, 7. aprillil tuleb komisjoniliikmetel anda hinnang kalatoodetele, lihatoodetele, puu- ja köögiviljatoodetele ning kondiitritoodetele. Kõige tihedam rebimine käib lihatoodete vahel, kus selgub parim 22 toote hulgast.

Konkursi uudiseid saab jälgida siit: https://www.facebook.com/EestiParimToiduaine/

Toiduliit
postitatud 06.04.2021 08:09 LISA KOMMENTAAR

Kommentaarid