"Kõlblik kuni" kuupäevaga toitu ei tohi pärast pakendile märgitud kuupäeva tarvitada. "Parim enne" kuupäevaga toitu tohib tarvitada pärast pakendile märgitud kuupäeva möödumist vaid juhul, kui see toit on kvaliteetne. Tuleb meeles pidada, et sageli ei ole selle toote omadused enam head.
Poest koju jõudes pane jahutatud ja külmutatud toidud võimalikult kiiresti külmkappi, järgides ettenähtud temperatuuri.
Pese käsi ka toidu valmistamise ajal, näiteks pärast toore toiduga kokkupuutumist või kui katkestad toidutegemise muude toimingute tõttu.
Töödeldud toit võib toore toiduga kokku puutudes saastuda.
Loe hoolega pakendilt tootja soovitusi toidu valmistamiseks ja töötlemiseks.
Toidu taaskuumutamisel ei piisa toidu soojendamisest, kuna temperatuur vahemikus 10-60C on soodne paljude mikroorganismide kasvuks.
Kuum toit tõstab külmkapi sisetemperatuuri. Jäta külmkapis toitude vahele ruumi, et õhk saaks vabalt ringelda.
Toit võib kergesti saastuda ühista tööpindade ja -vahendite (lõikelauad, noad) kasutamisel.
Kasuta toore ja töödeldud toidu töötlemisel eri tööpindu ja -vahendeid või puhasta neid hoolikalt.