Eesti Leivatööstus toob ühekoos küpsetades jõulurõõmu

Jõulud on imeline aeg lähedastega koos aja veetmiseks ja koos küpsetamiseks. Eesti Leivatööstuse jõulutooted toovad koju jõulurõõmu ja mõnusa piparkoogihõngu. Kõigi eelmiste aastate parimate jõulutoodete kõrvale on sel aastal lisandunud kolm uut tegijat – mandliga piparkoogitainas ja glasuurid laimi ja kookose maitsega.

Eesti Leivatööstuse jõulutoodete valikus on kolm piparkoogitainast:

1) traditsiooniline parajalt vürtsikas piparkoogitainas, mis sobib suurepärast näiteks piparkoogimaja meisterdamiseks;

2) piparkoogitainas apelsiniga;

3) pisikeste mandlitükkide ja mandli maitsega piparkoogitainas.

Eesti Leivatööstuse tainastest tulevad krõmpsud, kuid samal ajal pehmed piparkoogid, mida saab kaunistada suure valiku piparkoogiglasuuridega.

Piparkoogisõpru rõõmustavad kaheksa erinevat piparkoogiglasuuri: kookose, laimi, apelsini ja musta sõstra maitselised glasuurid ja erksinise, punase, rohelise ja valge värviga glasuurid. Ja mis kõige olulisem – kõik glasuurid on värvitud looduslike toiduvärvidega.

Värvikirevad ja maitsvad piparkoogid tulevad Eesti Leivatööstusest. Osta meisterdamiseks kõik vajalik ja asu kodus kohe küpsetama. Oluline on aga meeles pidada, et poest ostetud piparkoogitainast ei tohiks liiga kaua töödelda. Tainas vajab vaid mõningast rullimist ja see on juba valmis kasutamiseks. Tihti unustatakse ka ära, et piparkoogitaina rullimiseks ei ole vaja väga palju jahu, sest selles on piisavalt rasvainet. Rulli tainast hoopis otse küpsetuspaberil, sest niimoodi ei muutu piparkoogid liialt kõvaks.

Pista piparkoogid 190 – 200 kraadi juures umbes 5 – 10 minutiks ahju. Arvesta kindlasti oma ahju erapärasid ja kui päris täpselt ei tea, siis oma silm on kuningas. Küpsenud piparkoogi tunned ära tema ühtlase pruunika värvuse järgi. Kui paksemad piparkoogid tunduvad esialgu liiga nätsked, siis lase neil kõigepealt ahjuplaadil ilusti maha jahtuda ning alles siis tõsta need kaunistamiseks laua peale. Kaunistamiseks soovitusi ei ole, kuid kehtib reegel "Mida rohkem fantaasiat, loovust ja värve – seda toredam".

Valmis saanud piparkooke kaitse niiskuse eest. Kui näed, et piparkoogikauss hakkab tühjaks saama, siis see on selge märk sellest, et ette tuleb võtta uus piparkoogitegu.

Sisuturundus
postitatud 07.12.2020 18:12 LISA KOMMENTAAR

Kommentaarid