5.-15. novembrini toimunud Lõuna-Eesti maitsete nädalal pakuti ligi 60 toidukohas erimenüüd, milles oli vähemalt ühe komponendina kasutatud eestimaist metsasaadust ning mis koosnes suuresti kohalikust toorainest. Põnevaid maitseid käis nautimas enam kui 4500 toidusõpra.
Meeldejäävaid maitseelamusi pakuti kuues maakonnas: Tartumaal, Jõgevamaal, Põlvamaal, Viljandimaal, Võrumaal ja Valgamaal. Alatskivi lossirestorani esindaja Sven Särki sõnas, et kuigi üritus langes kokku turistide mõttes madalperioodiga, mil külastatavus on üleüldiselt madalam, oli huvilisi meeldivalt palju. “Külastatavus oli suurem kui prognoosisime - meid külastasid nii noored kui ka vanad. Üllatas ka see, et käikude kõrvale sooviti veinidegustatsioone, seega oli kohe näha, et inimesed nautisid igas mõttes külastust,” rääkis Särki.
Ta lisas, et “Metsast taldrikule” idee sobis Alatskivi lossirestorani olemusega hästi kokku. “Oleme läbi aastate üritanud kasutada oma menüüdes ümberkaudsete metsade saadusi ja ka ulukiliha tegemine ei ole meile võõras. Seega kogu kontseptsioon kasutada metsast ja kohalikku sobis meie köögiga,” lisas Särki.
Sündmuse eesmärgiks oli suurendada toitlustusasutuste külastatavust, toetada piirkonna arenevat toidukultuuri ja toidu väiketootjaid ning tõsta esile kohalikku toorainet.
“Maitsete nädala näol oli teatud mõttes tegemist katsetusega, et näha, kuidas nii mastaapne koostööprojekt ennast õigustab. On väga hea meel näha, et sündmus võeti juba esimesel aastal külastajate poolt hästi vastu ja sellel on kindlasti potentsiaali areneda tulevikus üheks Eesti toidu tippsündmuseks,” rääkis Tartu linna turundusjuht Helen Kalberg.
Lõuna-Eesti maitsete nädalat korraldasid: Tartu linn, Tartu Ärinõuandla, Lõuna-Eesti turismiklaster, SA Tartumaa Turism, Jõgevamaa Koostöökoda, Põlvamaa Arenduskeskus, SA Valgamaa Arenguagentuur, Võrumaa Arenduskeskus ja Lõuna-Eesti LEADER tegevusgrupid. Ideekontseptsiooni loomisele aitasid kaasa: Tartu Teaduspark, TÜ Taluturg, MTÜ Sibulatee ja MTÜ Mulgi Väiketootjate Liit.