Artur Kazaritski ja Eesti meeskond esitles täna kokandusvõistlusel Bocuse d’Or Europe 2020 oma võistlustöid, mille keskseks tooraineks olid Eesti vutt ja Eestis kasvatatud angersäga.
Eesti esimene võistlustöö taldrikul koosnes järgnevatest elementidest:
Suitsutatud angersäga krõbeda leiva ja misoemulsiooniga
Sinimerekarbi ja kuivatatud austrite kaste merevetika ja peterselliga
Pošeeritud seller marmoreeritud munakollase ja konserveeritud sidruniga
Porrulauk Eesti juustu, ürtide ja marineeritud karulauguõitega
Eesti äädika ja mädarõikaga marineeritud kurk
Peatoorainest, Eesti vutist valmistatud võistlustöö kandikul koosnes järgmistest elementidest:
Krõbeda nahaga röstitud vutt, mis on täidetud vutimaksa ja foie gras’ga
Hautatud vutikoib, mis on täidetud vutisüdame ja konserveeritud sidruniga
Ürtide ja kergelt suitsutatud munakollasega marmoreeritud vutimuna
Šampinjoni tourné, mis on täidetud mürkliraguu, marineeritud männi ja sügisese pirniga
Maapirn Kreeka pähklitega
Täna esitlesid oma võistlustöid kaheksa riigi tippkokad ning homme jätkub võistlus teise osaga, kus oma töid esitavad taas kaheksa riigi meeskonnad. Võistluse 10 parimat, kes pääsevad edasi 2021. aasta juunis peetavale finaalvõistlusele Lyonis, kuulutatakse välja homme kell 17:00 algaval auhinnatseremoonial.
Võistlust saab reaalajas jälgida otseülekande vahendusel, mis leiab aset veebilehel www.bocusedor.com.