"Magusa molekuli“ näol on tegemist väga leidlikult üles ehitatud, hästi toimiva ning tänuväärse saateformaadiga, mis äratab mängulisel viisil lastes huvi toidu ja teaduse vastu ning aitab ühtlasi mõista, kuidas toit põllult taldrikule jõuab,” sõnas Maaeluministeeriumi ekspordi ja turuarenduse büroo juhataja Kadi Raudsepp. “Maaeluministeeriumil on väga hea meel olla juba teist aastat "Magusa molekuli“ saatesarja koostööpartneriks.”
Lisaks stuudiole sõideti seekord maale ning saadetesse jõuavad klipid sellest, kust toit meie lauale tuleb. “Käisime väga inspireerivates kohtades – C.R. Jakobsoni talumuusemis Kurgjal ning Klaara-Manni puhkekeskuses Tori külje all – ning igas episoodis näitavad väikesed saatejuhid, kuidas näiteks kasvavad kurgid ja porgandid või kust tuleb piim,” selgitas saate produtsent Maria Uppin. “Kuna septembris tähistatakse ka Eesti toidu kuud, siis on just praegu väga tore võimalus väikestele lastele toiduga seotud kaasahaaravaid saateid näidata.”
Saatesari “Magus molekul” teine hooaeg koosneb 6 episoodist, mis jõuavad ETV2 ekraanile 8.,9., 15., 16., 22. ja 23. septembril kell 18.00, hiljem on need järelvaadatavad ETV2 ning Lasteekraan.ee veebilehtedel. Igas saates valmistatakse süüa ning viiakse toiduainetega läbi lihtsaid, kuid põnevaid teaduskatseid. Saated on loodud 5-10-aastastele lastele, retsepte ja teaduskatseid võiksid lapsed järele teha koos oma vanemate õdede-vendade, isade-emade või teiste täiskasvanutega. Lisainfot leiab sarja Facebooki lehelt www.facebook.com/magusmolekul
Aigar Vaigu on füüsik ning menuka teadussaate Rakett69 juht, Merle Liivak on ajakirja EMA peatoimetaja, Kahvliahvi kokakooli eestvedaja ning mitmete kokaraamatute autor. Saates osalevad lapsed on Vivita Estonia liikmed.
Saatesarja toetavad Eesti Teadusagentuur, Maaeluministeerium, laste ja noorte loovuskiirendi VIVITA ja ETV2. Partneriteks on ka Klaara-Manni Seminari- ja Puhkekeskus, C.R. Jakobsoni talumuuseum ja Prisma. Saate tootja on Black Plastic Media Productions OÜ, režissöör Ivan Pavljutskov, produtsent Maria Uppin, toimetaja Helen Saluveer.
Foto: Kairit Leibold
Pressiteade 7.9.2020