Lihatootja: tänavusel jõululaual on moes tervislikkus ja gurmeetooted

Augusti lõpus esitles Nõo Lihatööstus oma algava hooaja talvetoodete sarja, kuhu kuuluvad ka jõululauale mõeldud road. Foodstudios aset leidnud jõululõunasöögile kohale tulnud toiduentusiastid said teha tutvust eesoleva talve uudistoode ja lihatrendidega.

Tippkokk Joel Ostrati käe all ja restorani Meat Market peakoka Kairo Roots kaasabil valmis Nõo talvetoodetest tõeline jõulugurmee. Iga käigu juurde sai kuulda parimaid veinisoovitusi hinnatud sommeljeelt Kristjan Markiilt. Räägiti talvistest toidutrendidest ja eestlaste maitse-eelistustest.

"Olen Nõo Lihatööstusega koostööd teinud juba viis aastat ja meil käibki see nii, et talvel mõtleme suvetooteid ja suvel valmistame ette talveseeriat. Selle aasta talveroad on meil juba purgis ning osa neist suvisel jõululõunal esitlesimegi. Sel aastal valisime sortimenti muuhulgas tükid, mis ei ole niivõrd traditsioonilised. Kõige ägedamad tooted on kindlasti sea- ja veisepõsk, mis madalal temperatuuril ja pikalt omas mahlas küpsenuna maitsevad fantastiliselt,“ rääkis tippkokk, Nõo Lihatööstuse koostööpartner Joel Ostrat.

Nõo Lihatööstuse müügi- ja turundusspetsialist Arthur Taavet tõi välja, et moes on tervislikkus ja gurmeetooted. "Näeme, et inimesed vaatavad järjest enam kanaliha poole. Linnuliha on olnud populaarne juba eelnevatel aastatel, kuid kindlasti näeme selle jätkuvat kasvu ka sel aastal. Nii mõnigi meie klassikaline toode on koostöös Fitlapiga saanud tervislikuma kuue ja need on heaks tõestuseks, et ka tervislik võib olla maitsev," ütles Taavet.

Ta lisas, et tervislikkuse kõrval otsitakse poest üha enam ka gurmeed ning valiku tegemisel eelistatakse paljuski tooteid, mis on välja töötatud koostöös oma ala ekspertidega. "Alati ei pea kõike ise nullist tegema, sest tippkokkade ja toitumisekspertide loodud kvaliteetsed lihatooted on poodides kenasti olemas koos vastava märgisega, mis teeb valiku tegemise lihtsamaks. Meie koostöö Joel Ostrati, Fitlapi või BBQ Symphony grillmeistritega on heaks näiteks, kuidas ka suurtootja saab pakkuda restoraniväärilisi huvitavaid maitseid," sõnas Taavet.

Saabuvaks talvehooajaks valmistab Nõo Lihatööstus paarkümmend uut lihatoodet, mille seast leiab koduse musta leivaga paneeritud Küüslauguleiva ahjuprae, Joel Ostratiga koostöös valminud Mango-jalapeno kanataskud, Fitlap kauaküpsetatud sea- ja veisepõse, Ahjuribid vürtsi-laimi marinaadis, Kentucky ahjušnitsli kanalihast, Kukeseene-hallitusjuustu kanafileerullid, Täistera verivorstid, Fitlap verivorstid kanalihaga, aga ka Kanafileenagitsad, Jõulusalaami, Rebitud sealiha määrde ja palju muud. Täiesti uudse suunana on Nõo Lihatööstuse talvesortimenti lisandunud lihavabad pihvid.

Nõo Lihatööstus on suurim eestimaisel kapitalil põhinev lihatööstus, mis asub Tartu lähedal Nõos. Ettevõtte asutati 1992. aastal, mil hakati tootma legendaarset Nõo rulaadi. Tänaseni valmivad Nõos maitsvad, kvaliteetsed ja ehtsad lihatooted. Ettevõtte annab tööd ligi 200 inimesele.

Pressiteade
postitatud 01.09.2020 20:06 LISA KOMMENTAAR

Kommentaarid