1930ndad. Näidismenüü: septembrikuu söögisedel, 1939

Oleme Nami-Namisse kogunud hulgaliselt toredaid näidismenüüsid vanadest ajakirjadest ja kokaraamatutest. Siinkohal 1939. aasta septembris ajakirjas Taluperenaine ilmunud nädalane näidismenüü sedel".

Soovitused on mõeldud hommiku-, lõuna- ja õhtusöökideks. 

Septembrikuu söögisedel

Esmaspäev

Hommikuks: Soolakala sibula ja tomatiga, tatratangupuder, piim.
Lõunaks: Lambamaks sibulaga, kartulid, kurgid, hapupiim riivleivaga. 
Õhtuks: Piimasupp naeristega, lihalõiked kurkidega. 

Teisipäev

Hommikuks: Kartulid, pekikaste, peedisalat. Kohv, piim.
Lõunaks: Kruubisupp tomatite ja lambalihaga, liha juurde kurgid. 
Õhtuks: Hautatud kaalikad, praetud kartulid, soolakala. Tee.

Kolmapäev

Hommikuks: Eelmise päeva supp, mannapuder pruuni võiga. 
Lõunaks: Ühepajatoit sealihast kapsastega, kartulid. Odratangusupp õuntega. 
Õhtuks: Hautatud segaaedvili, külm liha, lõunane supp. 

Neljapäev

Hommikuks: Kartulid, tomatikaste, aurutatud silgud. Keedetud piim. 
Lõunaks: Peedisupp lambalihaga, kurgisalat. 
Õhtuks: Praetud kartulid, lihalõiked, tomatid. Õunatee, leib, juust. 

Reede

Hommikuks: Seened ja kartulid, värsked kurgid, piim.
Lõunaks: Lambaliha mäerõikakastmega, kartulid, värskekapsa- ja õunatoorsalat. Piim.
Õhtuks: Piimasupp kaalikaga, soolakala tomati ja sibulaga. 

Laupäev

Hommikuks: Kartulid, sibulakaste, soolakala. KOhv, leib, marjavõi.
Lõunaks: Odratangupuder, praetud pekk sibulaga, piim. 
Õhtuks: Kartulisalat heeringa ja kurkidega, odratangu- ja õunavorm (kasutades lõunast putru), piim.

Pühapäev

Hommikuks: Keedetud valge kapsas, külm liha lõigetena, hapukurgid. Kohv, õunapiruka (laupäeval küpsetatud)
Lõunaks: Lambaliha kruupidega, kartulid, palukasalat. Õunavaht mannaga.
Õhtuks: Kartuli-, kurgi- ja tomatisalat, suitsulihalõiked. Tee, sai, või, juust.

Pille Petersoo
Pille Petersoo
postitatud 30.08.2020 19:28 LISA KOMMENTAAR

Kommentaarid