Aprikoosises jogurtijäätises kasutatav jogurt on algusest lõpuni – alates juuretise lisamisest kuni aprikoosilisandi lisamiseni – valmistatud Balbiino tehases , mis teeb jäätise 100% ehedaks.
Lisaks ME-3 piimhappebakterile on jäätist rikastatud ka teiste kõhule sõbralike probiootikumidega, nagu bifido- ja atsidofiilbaketrid, ning sisaldab vähe rasva. Tänu sellele on aprikoosine jogurtijäätis figuurisõbralik ja sisaldab ühes portsjonis ainult 94 kcal, mida on märkimisväärselt vähem kui koorejäätises.
Balbiino turundusdirektor, Heikki Põhi sõnul saadi uue toote arendamisel inspiratsiooni ennekõike maailmas näha olevatest toitumistrendidest. "Järjest olulisemaks muutub see, mida sööme, ning individuaalsed vajadused seatakse tarbimises esikohale. Tähelepanu pööratakse nii tooraine kvaliteedile kui ka toiteväärtusele," kommenteeris Põhi. "Üks 2020. aasta märksõna on kindlasti funktsionaalsed tooted, mis hoolitsevad meie heaolu ja tervise eest."
ME-3 bakteri (Lactobacillus fermentum ME-3) avastasid 1995. aastal Tartu Ülikooli teadlased Marika Mikelsaare ja Mihkel Zilmeri juhtimisel. ME-3 sisaldavad tooted soodustavad seedimist, kuna probiootilised piimhappebakterid aitavad paremini toitaineid lõhustada. Sealjuures toetavad ME-3 bakterit sisaldavad tooted seedetrakti mikrobioomi mitmekesistamist, mis annavad oma panuse bakterite ja viirustega hakkama saamisel. Lisaks on ME-3 bakteri puhul leidnud teaduslikku kinnitust kolesterooli taset alandav ja oksüdatiivset stressi korrigeeriv mõju. Kogu eeltoodu on üldises tervishoiu kontekstis aktuaalne.