Konkursile esitasid 24 ettevõtet kokku 71 lihatoodet, 16 pagaritoodet, 3 hõõgveini ja 6 õlut.
Verivorst – Atria Eesti AS – Maks&Moorits Tooma verivorstikesed peekoniviiludega
Jõuluvorst – Atria Eesti AS – Maks&Moorits maitselt mahe grillvorst juustuga
Verikäkk – Arke Lihatööstus AS – Verikäkk suitsulihaga
Sült – Saaremaa Lihatööstus AS – Saaremaa delikatess sült
Pasteet – Atria Eesti AS – Maks&Moorits maksapasteet murulauguga
Jõulupraad – Nõo Lihatööstus AS – Krõbedad kanasteigid
Liha üllatustoode – Atria Eesti AS – Maks&Moorits Forte juustuga täissuitsuvorst
Tort – Eesti Pagar AS – Šokolaaditort
Pagari üllatustoode – Marmiton AS – Glasuuritud piparkoogisüdamed võiga
Parim hõõgvein – Altia Eesti AS – Blossa Vinglögg
Parim jõuluõlu – A. Le Coq AS – A. Le Coq Baltic Porter
Kõiki tooteid hinnati pimetesti põhimõttel järgmiste kriteeriumite alusel: lõhn, maitse, sisu või konsistents ning välimus. Kokku võttis jõulutoodete hindamisest osa 2280 messikülastajat. Toidumessi jõulutoote konkurss toimus 17. korda.
Parima jõulutoote konkursi viis läbi Profexpo OÜ – Tallinna Toidumessi korraldaja. Tallinna Toidumessil osales sel aastal 198 ettevõtet ja väljapanekuga käis tutvumas enam kui 7040 toiduala liidrit, otsustajat ja ala uustulnukat. Tallinna Toidumess on suunatud vaid ärikülastajatele, toiduala spetsialistidele. Profexpo OÜ on toidumesside korraldaja aastast 1993.
Pressiteade 30.10.2019