Liviko karastusjoogid valiti innovatsioonikonkursi finaali

Liviko alkoholivabad käsitööjoogid Re-Crafted Crafter’s Junibeer ja Gingeroot võistlevad joogitööstuse ühel prestiižseimal innovatsioonikonkursil World Beverage Innovation Awards parima joogikontseptsiooni kategooria finaalis, võitja kuulutatakse välja kolmapäeval, 13. novembril. Käsitööjookide Re-Crafted Crafter’si valmistamiseks kasutatakse vastavalt ära džinni tootmisel ülejäävat kadakamarjade või ingverijuure destillatsiooni jääki.

Liviko on loonud maailmas uuendusliku tootmislahenduse, kus džinni tootmisest üle jäänud kadakamarjade või ingverijuure destillatsiooni jäägist saadakse käsitööjookide tooraine.

"Uudse tehnoloogiaga alkoholivabad käsitööjoogid sündisid soovist väärtuslikku toorainet maksimaalselt ära kasutada. Re-Crafted Crafter’si ökoloogiline jalajälg on oluliselt väiksem kui teistel jookidel, sest tooraine tekib tootmises kohapeal. Varem läks džinni tootmisel kogu ülejäänud osa jäätmekäitlusesse, kuid nüüd anname sellele uue väärtusliku elu," rääkis Liviko joogiarhitekt Hanna Kaur.

Kadakamarjamaitselise Re-Crafted Crafter’s Junibeeri nimi on Liviko joogiarhitekti väljamõeldud. Junibeer on nii toote nimetus kui ka joogikategooria, mis on tuletatud ingveriõlle (ginger beer) eeskujul kadakamarjade inglisekeelsest nimetusest juniper berry.

"Sisuliselt valmivad Re-Crafted Crafter’si käsitööjoogid esimese retsepti järgi, sest toode on loodud zero waste printsiibil. Jookide maitses on esile toodud ainult tooraine, vastavalt siis kadakamarja või ingveri maitse. Väljakutseks kujunesid aga tootmistehnoloogilised küsimused, sest leiutasime täiesti uut tootmisviisi. Selleks oli vaja välja töötada tööstuslikule tootmisele sobivad tehnoloogilised lahendused,“ rääkis Liviko joogiarhitekt Hanna Kaur.

Kadakamarjamaitseline Re-Crafted Crafter’s Junibeer ja ingverimaitseline Re-Crafted Crafter’s Gingeroot on Liviko esimesed jääkidest valmistatud käsitööjoogid. Re-Crafted Crafter’s käsitööjookide tootmist alustati 2019. aasta suvel. Uuendusliku joogikontseptsiooni ja tootmistehnoloogia väljatöötamist alustati aasta varem.

Innovatsioonikonkursil osalevad nii start-up’id kui ka tuntud brändid nagu PepsiCo, Danone (Evian), Arla Foods, Hendricks Gin jpt. Liviko võistleb ülemaailmsel innovatsioonikonkursil kõige konkurentsitihedamas kategoorias, mille finaali valiti kümme tootjat üle maailma. AS Liviko on 1898. aastal asutatud kvaliteetalkoholi ja mittealkohoolsete jookide tootja, eksportija ja maaletooja.

AS Liviko tootmine ja peakontor asuvad Tallinnas, harukontorid Riias ja Vilniuses. AS Liviko kuulub Baltimaade kolme suurema alkoholifirma hulka, pöörates tootmise kõrval sama suurt tähelepanu ka alkohoolsete jookide ekspordile ja impordile.

Pressiteade 11.11.2019

Pressiteade
postitatud 11.11.2019 16:01 LISA KOMMENTAAR

Kommentaarid


Pille
postitatud 11.11.2019 19:27

Ma olen mõlemaid proovida saanud ja Gingerroot maitseb väga!