Restoranide nädal kostitab kompostis küpsenud Lõuna-Eesti sibula ja küüslaugujäätisega

Homme algab järjekorras kaheteistkümnes Tallinna restoranide nädal, millest võtab tänavu osa 68 tipprestorani. Huvi Eesti tippkokkade loomingu vastu on jätkuvalt suur – päev enne nädala algust oli koha broneerinud üle 13 000 inimese Eestist ja välismaalt.

Nädala eesmärgiks on tuua toidukultuur inimestele lähemale ja elavdada kodust väljaspool söömist loomuliku osana meie igapäevaelust.

"Tallinna restoranide nädal on üheksa aasta vältel pakkunud ehedaid toiduelamusi üle 120 000 inimesele ning andnud tõuke ka teistele sarnastele toidunädalatele üle Eesti. See kõik on saanud võimalikuks vaid tänu teile, head restoranide kokad, abikokad, teenindajad ja juhid," ütles avaüritusel Tallinna restoranide nädala eestvedaja Martin Breuer.

Korraldajate sõnul on inimesed seni enim huvi tundnud äsja Telliskivis Peeter Piheli eestvedamisel avatud nullkulu põhimõttel tegutseva Fotografiska restorani vastu. Konkurentsi pakkusid ka Tõnis Siiguri juhitavad NOA, Tuljak ja Paju Villa, Kadrioru pärlid Mon Repos ja Mantel ja Korsten, restoran SÖE, kodurestoran ANNO ning Gloria veinikelder.

Tallinna restoranide nädala raames pakutavatest roogadest avaneb toidunautlejatele võimalus proovida nii angersäga carpacciot, kompostis küpsenud Lõuna-Eesti sibulat, küüslaugujäätist, pärnaõiehüüvet kui kukeseene desserti. Lisaks Eesti inimestele on nädalale oodata toiduturiste Soomest, Rootsist, Venemaalt, Saksamaalt, Šveitsist, Lätist, Leedust, Suurbritanniast ning ka üle lombi Ameerikast.

"Eestis käib igal aastal 4,6 miljonit turisti, sel aastal võib see number küündida 5 miljonini. Kümnest turistist üheksa tuleb siia tagasi ja kui me küsime, mis neile siin meeldis, siis üheks populaarseimaks vastuseks on restoranides pakutav toit ja teenindus"“ viitas oma kõnes Tallinna restoranide kõrgele tasemele Tallinna abilinnapea Aivar Riisalu.

Kohti Tallinna restoranide nädalale veel on ning broneerimine on avatud kogu nädala vältel. Neljapäevase seisuga olid oma menüü välja müünud Fotografiska, Horisont, Mon Repos ja Mon Repos peakoka korrus, Puri Chef’s side ning restoran Sume.

Kaheteistkümnendat korda toimuval Tallinna Restoranide Nädalal 1.-7. novembrini osaleb 68 Tallinna tipprestorani. Kõik nädala raames väljapandud lõuna- ja õhtusöögid pärinevad restoranide tavapärasest menüüst, et anda soovijatele võimalus nautida soodsama hinnaga Eesti tippkokkade loomingut. Kahekäiguline lõunasöögimenüü maksab 10-15 eurot ja kolmekäiguline õhtusöögimenüü 20-30 eurot.

Tallinna Restoranide Nädala kohti saab broneerida https://www.tallinnrestaurantweek.ee/, kus on välja toodud kõik restoranide nädalal osalevad restoranid ning pakutavad menüüd. Kohti Tallinna Restoranide Nädala laua taha saab soetada üks päev enne lõuna- või õhtusööki, samale päevale pakkumisi osta ei saa. Broneerimine lõppeb 6. novembril. Foto allkiri: 2019. aasta Tallinna Restoranide Nädalal osalevate restoranide peakokad.

Fotol: 2019. aasta Tallinna Restoranide Nädalal osalevate restoranide peakokad

Lisainfo: Tallinna Restoranide Nädal, e-mail: office@tallinnrestaurantweek.ee.

Pressiteade
postitatud 31.10.2019 11:10 LISA KOMMENTAAR

Kommentaarid