Tallinki uues gurmeemenüüs troonivad hõrgud Saare maitsed

Tallinki pardal tervitatakse saabuvat sügist uue, Saare maitsetest ja kaasaja Põhjamaade toidukultuurist inspireeritud viiekäigulise sügiseselt tummise ja hõrgu gurmeemenüüga. Saaremaa menüü, mida saab nautida alates 12. septembrist,  sisaldab valikut viiest eri roast, mida iga nautija võib kombineerida endale meelepäraselt. 

Menüü autorid, Tallinki laeva Victoria I peakokkasid Merike Kaldi ja Alan Kiili ühendab Saaremaaga eriline side. "Kuna olen pärit Saaremaalt, meeldib mulle kaasata menüüsse ka võimalikult palju Saarest pärit toorainet," kinnitab peakokk Alan Kiil. "Tuleb tunnetada metsa, põldude ja mere lõhna ja maitset! Lamba- ja hirveliha, koha ja ehtsat Saaremaa kartulit," rõhutab Kiil.

Menüü kaasautori, samuti Saare juurtega peakokk Merike Kaldi inspiratsioon pärineb lapsepõlvekodus kasutatud toorainetest, mõistagi kombineerituna moodsate maitsete ja meetoditega. "Minu vanaisa oli kalur ja seetõttu oli meil kodus palju kala, mida me soolasime või suitsutasime. Mul on meeles jahimees, kes tuli meile oma saagiga," meenutab Merike Kald. "Siin menüüs ärkavad ellu kodutalu karusmarjade, ploomide ja õunte maitse nagu ka majataguse metsa seente ja pähklite mekk," muheleb Merike.

Saaremaa teemalise viiekäigulise gurmeemenüü igat toidukorda täiendavad Tallinki sommeljee poolt hoolega valitud suurepärased veinid.

Saaremaa menüüd saab pardal nautida 12. septembrist kuni 9. jaanuarini 2020 Tallinki Tallinna-Stockholmi liini laevade Victoria I ja Baltic Queeni gourmet’ restoranides ning menüü kolmekäigulist versiooni ka Tallinna-Helsingi liinil shuttle laeva Megastari restoranis The Chef’s Kitchen.

Tere tulemast maitsma Saaremaa menüüd! 

SAAREMAA MENÜÜ
Autorid Tallinki peakokad Merike Kald ja Alan Kiil

Lammas & sibul
Tallelihatartar, marineeritud sibul, vetikaemulsioon

Siig & kurk
Suitsusiig, kartulirösti, soolakurk, tillimajonees

Koha & kartul
Võis praetud kohafilee, marineeritud kurgilaastud, kartulipüree, vahuveinikaste

Hirv & õun
Ürtidega küpsetatud hirvefilee, õuna-kõrvitsapuree, marineeritud õunad

Kadakas & pohlad
Profitrool kadaka-brüleekreemiga, besee, pohlamoos

Fotod: Kajsa Göransson 
 

Loe veel:

Pressiteade
postitatud 20.09.2019 11:19 LISA KOMMENTAAR

Kommentaarid