aed-piimjuur (Tragopogon porrifolius) - noori lehti, võrseid ja juuri võib kasutada toorelt või keedetult salatites ja pirukates. Suuri juuri marineeritakse. Korja novembrist aprillini.
X (Centaurea raphanina) - toorelt salatites koos kapsa ja lehtsalatiga. Keeda krõmspehmeks ja serveeri oliiviõli ja äädikaga. Noore taime juuri võib süüa. Kasuta novembrist aprillini.
eriline vigurvili (Tordylium apulum L) - kasuta suppides, pirukates, salatites, lisa roogadele maitseohelisena. Korja novembrist aprillini.
harilik apteegitill (Foeniculum vulgare) - ürti kasutatakse laialdaselt salatites, pirukates, õliga roogades, kastmetes, mereandide juures, kaunviljadega. Seemnetega maitsestatakse likööri.
harilik loorberipuu (Laurus nobilis L) - kasutatakse maitsetaimnea, mh ka likööride maitsestamiseks.
harilik piimohakas (Sonchus oleraceus, kr k zohós, sónhos) - keeda ja kasuta salatites. Toorelt salatites.
harilik portulak (Portulaca oleracea, kr k ghlistrídha) - lisa toorelt suvistesse salatitesse, võib ka keeta ja kasutada nt skordalia sees.
harilik pune (Origanum vulgare, kr k righani) - populaarseim maitseürt Kreekas. Korja õitsevaid puneoksi juulist septembrini ning kuivata kuivas hoiukohas. Kasutatakser salatites, suppides, eelroogades ja pea kõigis liharoogades.
harilik rosmariin (Rosmarinus officinalis)
harilik sigur (Cichorium intybus, kr k radhíkia, ingl k wild chicory) - kasuta salatites
harilik soolarohi (Salicornia europaea) - keeda kergelt väheses vees, ära soola lisa! Kõige paremini sobib maitsestamiseks äädikas, aga sidrunimahl ajab asja ära.
harilik võilill (Taraxacum officinale, kr k taráxaco) - kasuta keedetult, kas iseseisvalt või mahendavate lehtedega
hispaania kuldsigur (Scolymus hispanicus) - levinud Lõuna-Kreekas, Kreeta armastatuim roheline. Süüakse nii lehti kui ka juuri. Keeda, rösti, kasuta omleti sees.
kardi e. hispaania artišokk (Cynara cardunculus) - söö toorelt salatites koos oliiviõli ja sidrunimahlaga. Keedetult sobib hästi põldubade, porgandite, herneste ja kartulitega. Noored lehed on maitsvamad. Sobib marineerimiseks.
kilpoblikas (Rumex scutatus) - kasuta spinati asemel salatites ja pirukates. Korja detsembrist aprillini. Epriusel on hapuoblikapirukas populaarne.
kirbumünt (Mentha pulegium) - ürditeeks ja maitsetaimeks
kreeka haavarohi (Sideritis siriaca)
Kreeta koeranaeris (Bryonia cretica) ja punane koeranaeris (Bryonia cretica L. subsp. dioica) - kasutatakse veebruarist aprillini; tarbi vaid võrsete ülemisi otsi ja lehti, mida tuleb esmalt keeta rohkes vees ja kasutada salatites. Marjad ja juured on mürgised!
kõrvenõges (Urtica dioica) - noored lehed keeda ja kasuta salatites. Sobib suppidesse, hautistesse, pirukatesse.
lehitu aspar (Asparagus aphyllus) - eemalda puised varred ja kasuta vaid pehmeid võrseid. Keeda soolases vees pehmeks, siis söö salatina. Sobib hästi omleti sisse ja riisiroogadesse. Korja märtsist maini.
"merisigur" (Cichorium spinosum, kr k stamnatáthi, ingl. spiny chicory, sea chicory) - söö toorelt või keedetult, populaarne Kreeta saarel.
mets-kassinaeris (Malva sylvestris, kr k molóha, maláhi) - süüakse õrnu varretippe ja lehti. Muide, kassinaerist kasutatakse kõrvenõgese kõrvetuse leevendamiseks.
metslauk (Allium scorodoprasum) - kasuta sarnaselt küüslaugule.
metsporgand (Daucus carota) - kasuta koos muu rohelisega, et lisada aroome pirukatele ja salatitele. Seemneid võib kasutada praadide ja suppide maitsestamiseks. Korja novembrist aprillini.
X (Reichardia picroides, kr k lagóhorto) - enamasti toorelt salatites, aga võib ka keeta koos muu rohelisega.
põld-võõrkapsas e. rukola (Eruca sativa, Eruca longinista, Eruca vesicaria, kr k roka, azúmato) - lisa toorelt salatitesse
porru, metsik (Allium porrum) - väga mitmekülgselt kasutatav, nt hautistes koos tomatiga. Pirukad ja salatid.
randköömen (Crithmum maritimum) - kasuta toorelt või keedetult salatites, iseseisvalt või koos muu rohelisega. Sobib marineerimiseks. Korja veebruarist augustini.
raudnõges (Urtica urens) - noored lehed keeda ja kasuta salatites. Sobib suppidesse, hautistesse, pirukatesse.
rebashein - värd-rebashein (Amaranthus hybridus), tõusev rebashein (Amaranthus viridis) - salatites koos oliiviõli, äädika ja küüslauguga. Koos kartulitega hautistes. Korjatakse enne õitsemise algust augustis. βλήτα e. vlita e. vleeta.
rohemünt (Mentha spicata) - ürditeeks ja maitsetaimeks
rooma nõges (Urtica pilulifera) - noored lehed keeda ja kasuta salatites. Sobib suppidesse, hautistesse, pirukatesse.
suur teeleht (Plantago major) - keeda ja kasuta koos muu rohelisega salatites või pirukates.
torkav kappar (Capparis spinosa, kr k káppari) - korja jaanuarist juulini. Söö õiepungi, noori võrseid ja ovaalseid seemneid. Leota 4-5 päeva külmas vees, et mõrkjat maitset eemaldada. Kui Sul on äädikas säilitatud kapparid, siis loputa esmalt hoolega.
tutt-kobarhüatsint (Muscari comosum, kr k volví) - süüakse lillesibulat. Õitseb kevadel ja siis korjatakse ka sibulat. Eemalda välimine kest, siis leota külmas vees, vett korduvalt vahetades. Sobib eelrooaks-isuäratajaks koos oliiivõli ja äädikaga. Kreeta saarel lisatakse hüatsindiõisi (kavyús) omleti sisse.
tömbilehine oblikas (Rumex obtusifolius) - kasuta spinati asemel salatites ja pirukates. Korja detsembrist aprillini. Epriusel on hapuoblikapirukas populaarne.
valge sinep (Sinapis alba) - keedetakse ja lisatakse salatitesse. Noori lehti võib lisada omletteidesse.
vürtsbasiilik (Ocimum basilicum, kr k vasilikós) - peetakse Kreekas pühaks ürdiks, kasvab paljudes aedades ja rõdudel. Kasuta köögiviljade maitsestamiseks.