Laupäeval, 20. juulil toimub Kasepää laululaval suur rääbise söömise praasnik.
Heade Peipsi Maitsete pidu, kus kõige tähtsamal kohal on Peipsi toit ja päeva peategelane taasavastamist vajav Peipsi rääbis. Aastaid on Peipsi järve kalavarudes olnud suur rääbiseauk, mis nüüd paaril viimasel aastal on hakanud jõudsalt täituma ning kõik võiksid taas nautida Peipsi rääbist.
Selleks, et inimestele meelde tuletada, mis kala rääbis õieti on ja kuidas ta maitseb, kutsuvad Peipsimaa Kogukonnaköök ning Peipsi Toit võrgustik kõiki huvitatuid laupäeval, 20. juulil kogunema Kasepää laululavale Jõgevamaal. Festivalil näitavad parimad rääbisekokad Tauno Laasik, Urpo Reinthal ja Hannes Loopere tasuta õpitubades, mida rääbisest kõike teha saab ja kuidas ta maitseb. Ühe õpitoa viib läbi Pihkva linna parim restoranikokk Sergei Jevdokimov (restoran "Двор Подзноева"), kes tutvustab rääbise valmistamise retsepte teiselt poolt Peipsi järve.
Festivalialal on avatud ka Peipsi parimate toiduvalmistajate ja tootjate müügikohad, kus peale peategelase rääbise pakutakse nii kohapeal maiustamiseks kui ka kaasa ostmiseks kõike muud maitsvat, mida Peipsi ääres tehakse. Lastele pakuvad tegevusi Tartu loodusmaja kalaõpe, Lõuna-Eesti Kalastajate Klubi õngeõpe ning kohal on ka miniloomaaed koos hobusesõiduga. Söömispidu toimub kell 11-16 ja päeva juhib Linnateatri näitleja Mart Toome.
Rääbisepäeva lõppedes jätkub samal platsil muusikafestival "Peipsi Romantika“.
Rääbisefestival toimub koostöös Leader Eesti, Jõgevamaa Koostöökoda, Mustvee Vallavalitsus, Kalanduse teabekeskus, Kääpa OTT, Peipsi Romantika.
Ürituse info: https://www.facebook.com/events/458044068307715/