Reedel ja laupäeval on Tallinn kohvilõhnaline

Juba sel reedel ja laupäeval toimub Kultuurikatlas kolmandat korda Tallinn Coffee Festival, kus tutvustatakse kohvimaailma uusimaid trende. Lisaks kohalike ekspertidele ja röstikodadele osalevad üritusel ka mitmete välisriikide kohvimeistrid.

“Sel aastal on festival suurem kui varasematel aastatel – väljas on üle 60 brändi, mille esindajad põnevaid kohvisorte, uudseid seadmeid, teesid, tänavatoitu ja palju muud erilist tutvustavad,” selgitab peakorraldaja Kennet Sarv. “Üha enam tunnevad ürituse vastu huvi ka välisriigid ning sel korral tulevad Läti, Türgi, Brasiilia ja Indoneesia esindused siinset kohvivalikut rikastama.”

Möödunud aastal oli festivali üheks eriliseimaks võimaluseks lasta endale Türgi väljapaneku juures kohvipaksu pealt ennustada ning seda võimalust pakutakse selgi üritusel. “Lisaks esitlevad türklased populaarseid mobiilirakendusi, mille abil saab kas või igal hommikul enda kohvipaksu uurida ja kiirelt ennustuse ekraanile tekitada,” tutvustab Sarv. “Samuti teevad Hispaania, Šveitsi ja Inglismaa kohvieksperdid avalikke cuppinguid ehk kohvimaitsmisi, mis aitavad kohalikel röstikodadel uusi kohviube avastada.”

Festivalil saab ka näiteks uurida, mida kujutavad endast haruldased pärload, milliste lihtsate seadmete abil hommikukohv nauditavamaks muuta ning korraldajad soovitavad ettevõtetel ka oma kontoris pakutava kohvi ürituse abil uuele tasemele viia.

Nii reedel kui laupäeval saab kaasa elada põnevatele baristavõistlustele, osaleda seminaridel ja kohvimaitsmistel, nautida head muusikat, maitsvat toitu ja festivalimelu. “Kindlasti tasub ka lapsed kaasa võtta, sest ajakiri EMA seab laupäeval sisse meisterdamisnurga, kus pere pesamunadel meelt lahutatakse,” julgustab peakorraldaja. “Kõige olulisem on kohale tulla suure uudishimu ning avatud meelega, sest uudistamist on igale külastajale.”

Festivali avamisajad:

R, 26.04 kl 11–15 erialakülastajad
R, 26.04 kl 15–19 kõik kuumade jookide sõbrad
L, 27.04 kl 11–18 kõik kuumade jookide sõbrad

Pilet üritusele maksab 5 eurot, kuni 12-aastased lapsed saavad üritusele tasuta, kui on koos täiskasvanuga. Piletid on müügil Piletilevis ja üritusel kohapeal.

26.-27. aprillil toimuva Tallinn Coffee Festivali eesmärgiks on kohvikultuuri arendamine ning põneva kohvimaailma tutvustamine. Üritus sobib külastamiseks kogu perele. Ürituse sponsorid on AS Farmi Piimatööstus ja Brita veefiltrid. Kohvifestivali korraldab Profexpo OÜ (Tallinna Toidumesside korraldaja aastast 1993).

Lisainfo www.tallinncoffeefestival.ee ja https://www.facebook.com/events/325245561645698/

Pressiteade
postitatud 23.04.2019 09:38 LISA KOMMENTAAR

Kommentaarid